- La UPF Barcelona School of Management presenta la Càtedra escenaris de futur del retail en un acte conjunt amb els presidents de les patronals catalanes i el conseller.
La UPF Barcelona School of Management ha presentat la Càtedra escenaris de futur del retail en un acte a l’auditori de l’Escola de la mà de Pimec, Foment del Treball i la Conselleria d’Empresa i Coneixement.
La càtedra, dirigida pel professor i doctor en comunicació Josep-Francesc Valls, és la primera en acord amb les principals patronals de Catalunya i la Conselleria. La signatura de constitució d’aquesta càtedra es produeix en un moment clau per al comerç pel fort impacte de la pandèmia per covid-19 sobre el sector.
Així, el debat i investigació sobre els escenaris de futur d’un sector econòmic que aporta el 12% del PIB a Catalunya esdevé una iniciativa primordial.
Els objectius d’aquesta càtedra són crear un espai de reflexió estratègica sobre els reptes del retail a mitjà i llarg termini i la seva inserció social, econòmica, urbana i ambiental; un espai per atraure talent universitari cap al retail a base de la promoció de la recerca sobre els reptes de futur i intercanvis entre estudiants i empreses.
En l’acte de presentació hi han intervingut el director de la càtedra; el president de Foment, Josep Sánchez-Llibre; el president de Pimec, Josep González; el degà de la UPF-BSM, Oriol Amat; el director general de la UPF-BSM, José M. Martínez i ha clos la trobada el conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa.
Foment del Treball aposta per el coneixement i la reflexió estratègica. El president, Josep Sánchez Llibre ha afirmat que per aquesta raó “hem creat l’Institut d’Estudis Estratègics, per enriquir i contribuir amb l’aportació dels experts del món universitari i de la ciència els debats que tenen que són prioritaris també per la vida econòmica i empresarial”.
“El comerç és un sector estratègic i vital per l’economia catalana (fins ara ha representat el 14% del Valor Afegit Brut (VAB) i ha generat 400.000 llocs de feina. És també un dels sectors amb més capacitat de generar efectes multiplicadors donat que per cada euro que es mobilitza en el comerç, se’n generen 2,35 en el conjunt de l’economia”, ha destacat Sánchez Llibre.
Comments are closed.