Gay de Montellà ha recordat que en el darrer any les empreses catalanes han donat un fort impuls a les exportacions cap als EEUU i “l’any 2012 ja van ser 7.415 les empreses catalanes que van exportar als Estats Units, 1.500 que l’any anterior”. I és que, com ha recordat el president de Foment, a dia d’avui “el comerç de Catalunya amb els EEUU és una cinquena part de tot el comerç d’Espanya amb el país nord americà”. En la seva intervenció en l’obertura de la jornada, Gay de Montellà, ha recordat, a més, que un “són catalanes un terç de les empreses espanyoles que exporten als Estats Units i a més són bona part de les 700 companyies espanyoles que hi estan radicades”.
Marge de creixement
Les relacions comercials entre Catalunya i els Estats Units, a més de ser ja molt bones, tenen molt de marge per a créixer: “Només cal pensar –ha dit Gay de Montellà- que les exportacions catalanes de béns als EEUU a dures penes representen el 3% del total”. El president de Foment s’ha mostrat, doncs, esperançat en l’increment de les relacions comercials de Catalunya i España amb els EEUU “atesa la importància del mercat nord americà per a les nostres empreses i atesa també la importància de les relacions econòmiques entre la Unió Europea i els Estats Units i l’empenta que poden rebre de dur-se a bon terme les negociacions de l’Acord Transatlàntic de Comerç i Inversions”.
La Cambra de Comerç dels Estats Units a Espanya ha organitzat –amb la col•laboració de Foment- una jornada de debat, reflexió i treball amb l’objectiu d’enfortir i incrementar les relacions comercials i d’inversió entre els Estats Units i Espanya. La jornada es duu a terme a Barcelona al llarg del dia d’avui i explora des de les línies de relació i treball que s’impulsen des de les administracions públiques d’ambdós països fins a una anàlisi del mercat nord americà a partir del relat de casos d’èxit d’empreses catalanes que s’hi ha implantat com ara Bodegas Torres, Natura Bissé o Mucho.
Comments are closed.