- La patronal catalana aposta per la inclusió de les ODS de l’Agenda 2030 com a part estratègica del negoci de les empreses catalanes, tant al nostre país com en entorns internacionals més desfavorits.
L’entitat Foment del Treball ha signat un conveni de col·laboració amb l’ONG Mans Unides Barcelona per desenvolupar projectes, programes i activitats relacionades amb la promoció de la responsabilitat social empresarial i fomentar la seva implementació.
En el marc de l’esmentat conveni, Foment difondrà entre els seus associats l’activitat que desenvolupa Mans Unides, canalitzant així la creixent demanda de les empreses per col·laborar en projectes internacionals de cooperació per al desenvolupament que combatin les grans desigualtats que pateixin les persones més desfavorides.
La presidenta de Mans Unides Barcelona, Mireia Angerri, i el secretari general de Foment del Treball, David Tornos, han estat els encarregats de rubricar el conveni perquè tots dos organismes comencin a treballar en projectes conjunts. La signatura ha tingut lloc a Barcelona a la seu social de Foment del Treball. Van estar també presents a l’acte per part de Foment el director de Relacions amb el Parlament i AAPP, Benet Maimi, i la responsable del departament de Comunicació de l’ONG barcelonina, Pilar Nieto.
El secretari general de Foment, David Tornos, ha valorat aquest acord molt positivament destacant el suport del col·lectiu de la patronal en la cooperació i difusió d’accions solidàries. “Mans Unides compleix una funció molt important amb la seva activitat solidària en tot el món. Foment inclou amb aquest conveni a Mans Unides en el nostre Portal de la Solidaritat que contribueix al compromís de les empreses catalanes amb aquestes activitats i més encara en la situació actual tan marcada per la crisi de la pandèmia de la Covid-19. La solidaritat és en aquests moments imprescindible”, ha matisat el màxim directiu de l’entitat.
Per la seva banda, Mireia Angerri ha mostrat la seva satisfacció per la signatura d’un conveni que “per Mans a Unides suposa una inestimable col·laboració per poder sensibilitzar al teixit empresarial català i per la implementació d’una responsabilitat social empresarial, el fi últim de la qual és millorar la vida de milions de persones als països més desfavorits”.
“Agraïm a Foment el seu suport i el compromís que suposa aquest conveni en involucrar les empreses per transformar el món” va dir la presidenta barcelonina, que va assegurar que “com preveu el mateix Objectiu 17 dels ODS, les aliances estratègiques entre empreses, entitats públiques i organitzacions no governamentals seran decisives per assolir els propòsits de l’Agenda 2030”.
La responsabilitat social és cosa de tots
Aquest nou amb conveni preveu la realització conjunta d’activitats de sensibilització, formació i captació de fons, així com la incorporació de la patronal al grup “Som Responsables” d’empreses socialment compromeses de l’ONG, la pàgina de la qual , www.contagiasolidaritat.org, s’integrarà al “portal de la solidaritat” de la patronal, cercant promoure la connexió del teixit empresarial amb els objectius de l’Agenda 2030 per aconseguir un model de desenvolupament humà sostenible com a nou compromís universal.
Amb aquest conveni, Foment del Treball torna a apostar pel desenvolupament sostenible i inclusiu, tendint ponts de col·laboració entre el món empresarial i la resta de la societat per fomentar la solidaritat. Perquè la responsabilitat social és cosa de tots.
Foment del Treball és la patronal catalana de les grans empreses, les PYMES i els professionals autònoms. Representa, des del 1771, als empresaris i a la potent indústria catalana. Com a organització independent, privada, sense ànim de lucre, acollida al dret constitucional i legal d’associació dels empresaris, es regeix amb criteris democràtics per representants lliurement elegits.
Mans Unides Barcelona és una de les principals delegacions de l’ONGD de l’Església catòlica a Espanya. La seva missió és la lluita contra la fam, el subdesenvolupament i la manca de capacitació, i treballa per eradicar les seves causes estructurals: la injustícia, el desigual repartiment dels béns i les oportunitats entre les persones i els pobles, la ignorància, els prejudicis, la insolidaritat, la indiferència i la crisi de valors.
Comments are closed.