El Learning Agility, l’habilitat i motivació d’aprendre les lliçons adequades de l’experiència i aplicar-les a situacions noves a les quals ens enfrontem per primer cop, s’ha convertit en el millor predictor del potencial. Aquesta és la premissa a través de la qual s’ha articulat la sessió sobre estratègia i valoració del potencial que ha celebrat aquesta tarda el Foro RRHH a la seu de Foment del Treball. La jornada, moderada per Elena Acosta, membre de la Junta Directiva del Foro RRHH, ha comptat amb les ponències de Bárbara Ramos i Julio Ramos, Manager Principal i Senior Partner de Korn Ferry; José Marcilla, Director d’Unitat de Retina de Novartis Farmacéutica; i Alejandra Banegas, Responsable de Desenvolupament de RRHH de Makro.
Identificar el capital humà amb precisió i gestionar el talent amb un llenguatge comú és fonamental dins els departaments de RRHH, ha afirmat Bárbara Ramos de Korn Ferry. “Això és el que permet el Learning Agility: a través de mètriques, identifiquem el talent i el gestionem perquè el professional trobi nous reptes i oportunitats, i desenvolupi noves habilitats”.
José Marcilla, Director de la Unitat de Retina de Novartis Farmacèutica, ha explicat que el Learning Agility els ajuda a sistematitzar l’avaluació del talent a l’empresa i a desenvolupar plans de carrera. “L’avaluació del talent té moltes implicacions en la carrera del professional: afecta en el moviment lateral o vertical de la persona, en el programa i el tipus de formació que se li dóna i en les oportunitats de carrera que se li ofereixen”. Sobretot, quan “Novartis es mou en un mercat amb poca diferenciació, on l’únic que realment canvia d’una empresa a altra és el capital humà que hi treballa”.
Per la seva banda, Julio Moreno de Korn Ferry ha explicat que tota estratègia d’empresa implica un canvi i per portar-lo a terme, l’organització s’ha de preguntar si compta amb les persones amb les capacitats adequades, en les posicions i amb les dinàmiques requerides, i amb els recursos necessaris. “Si mesurem i sabem amb exactitud financera les capacitats de les persones, sabrem si l’estratègia d’empresa serà exitosa”. Aquesta idea l’ha reforçada Alejandra Banegas, Responsable de Desenvolupament de RRHH de Makro, qui ha explicat que en la seva nova estratègia de negoci per innovar i apropar persones, van realitzar una anàlisi d’alguns col·lectius per decidir si atreien nou talent o desenvolupaven les capacitats dels professionals que hi treballaven.
Fòrum de prestigi entre els professionals del sector
Fòrum de prestigi entre els professionals del sector El Fòrum RRHH de Foment del Treball és una plataforma i punt de trobada i debat entre directius i professionals de recursos humans. Creat l’any 2001 per un grup de prestigiosos directors de recursos humans, permet un entorn per a l’intercanvi d’idees i experiències al voltant de la gestió d’equips humans en organitzacions. A dia d’avui, és ja una de les principals plataformes de debat del país sobre qüestions relacionades amb la gestió dels recursos humans, a la vegada que és un aparador de les millors pràctiques en aspectes de la gestió dels equips humans. Les sessions de benchmarking són la línia d’activitat organitzada pel Fòrum RRHH de Foment del Treball que desperta més expectació.
Aquesta plataforma, que Foment posa a disposició dels professionals de serveis de recursos humans, durant el 2014, ha celebrat un total de 10 sessions amb 552 assistents -equivalents a unes 55 assistències per sessió.
Quant al perfil dels assistents als actes que periòdicament realitza el Foro RRHH, es combina entre Directors de Recursos Humans (30%), Tècnics (22%), Consultores (33%) i d’altres (15%). El darrer any complet tancat, el 2014, reflecteix que en 10 sessions es van inscriure 908 persones. A més, al voltant del Fòrum RRHH, mitjançant les xarxes socials i les relacions offline, s’articula una comunitat d’uns 6.000 professionals.
Comments are closed.