- En un acte el proper 14 de maig coincidiran el ministre Hereu amb empresaris turístics i alcaldes per tractar sobre la situació i els reptes d’aquest sector econòmic
- El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, tancarà la jornada
La Societat Barcelonesa d’Estudis Econòmics i Socials (SBEES) de Foment del Treball presenta el diàleg “El futur del turisme a les ciutats portugueses i espanyoles”, que tindrà lloc el proper dimarts, 14 de maig, a les 12 hores, a All in One (CaixaBank) de la plaça Colón. Es tracta del segon gran acte de la SBEES a Madrid després de la inauguració de la seva oficina al Palau de Miraflores el passat mes de febrer. L’agenda de la SBEES persegueix incloure en el debat públic espanyol qüestions econòmiques que concerneixen les ciutats i territoris de tota Espanya.
En l’acte del proper 14 de maig diversos actors de l’ecosistema turístic espanyol reflexionaran sobre el paper d’aquest sector com un dels principals motors de desenvolupament de l’economia espanyola i portuguesa; un sector clau per definir la construcció de les ciutats i el seu entorn tant des del punt de vista urbanístic, com de serveis o cultural i d’ocupació.
Entre els ponents destaca la presència del ministre d’Indústria i Turisme, Jordi Hereu, de representants del sector turístic, així com d’alcaldes de primer nivell d’Espanya i de Portugal. L’acte serà presentat per Ángel Simón Grimaldos, president del Consell de Patrocinadors de la SBEES i Conseller Delegat de Criteria Caixa. A la taula rodona, moderada per Alberto Ruiz Gallardón, participaran l’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida Navasqüés; l’alcalde de Màlaga, Francisco de la Torre Prados; el president da Câmara Municipal do Porto, Rui de Carvalho de Araújo Moreira; el president da Câmara Municipal de Cascais, Carlos Carreiras; el president de Turisme de Barcelona i del Gremi d’Hotels de Barcelona, Jordi Clos Llombart; i la presidenta de la Confederació d’Associacions Empresarials de Balears (CAEB), Carmen Planas Palou. A més, tancarà la jornada el cap de l’oposició, president del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo.
Així mateix, es debatran aspectes essencials per al desenvolupament i la modernització del sector turístic: la formació dels treballadors, la gestió de la taxa turística per invertir-la en benefici de les ciutats, la millora de l’experiència dels visitants, el civisme, la sostenibilitat, la seguretat, la posada al dia d’infraestructures com aeroports i ports, les aliances per impulsar noves ofertes culturals i esportives o els canvis tecnològics.
El turisme constitueix un sector determinant per definir noves estratègies per gestionar amb més eficàcia marques globals de ciutats com Lisboa, Madrid, Cascais, Barcelona, Porto, Palma de Mallorca o Màlaga i seguir sent competitius a nivell internacional. Les qüestions que s’abordaran requereixen d’un compromís de col·laboració entre elles per arribar a generar un desenvolupament turístic que redundi en la millora de les ciutats i la vida dels ciutadans.
Sobre la SBEES
L’any 1907, el secretari general de Foment, Guillem Graell i Moles, va crear la Societat d’Estudis Econòmics, dins de l’organització Foment del Treball Nacional, fundada el 1771, amb àmbit d’actuació en tota Espanya, com marcaven els seus estatuts. Amb l’arribada de la Democràcia, Foment decideix circumscriure’s només a Catalunya per facilitar la fundació de la CEOE. L’any 2020 es van modernitzar els estatuts de la societat, creant la Societat Barcelonesa d’Estudis Econòmics i Socials (SBEES), que té com a objectiu, entre altres, la posada en marxa d’un espai permanent de relació entre Barcelona i Catalunya amb altres ciutats i altres territoris d’Espanya, per a la creació d’espais econòmics, culturals i turístics capaços de competir internacionalment.
Complint així una vella aspiració d’estar present a Madrid, i per tant a tota Espanya, amb voluntat inequívocament integradora. Amb l’objectiu de reordenar en el si de Foment els dos instruments de pensament i introduir idees i reflexions en l’opinió pública, com són la Societat d’Estudis Econòmics i l’Institut d’Estudis Estratègics (el think tank de Foment), Foment ha refundat l’antiga Societat d’Estudis Econòmics creant la Societat Barcelonesa d’Estudis Econòmics i Socials, com a continuadora de l’antiga Societat, que centrarà els seus treballs a Barcelona i la seva metròpoli en tots els seus aspectes social, econòmic, urbanístic, cultural i internacional.
Comments are closed.