- Sánchez Llibre s’ha manifestat optimista i confiat en que “el Defensor del Pueblo, i per tant defensor també dels contribuents espanyols, plantegi amb les nostres propostes aquest recurs d’inconstitucionalitat a l’Impost de Patrimoni”.
- És un tribut confiscatori, injust, que atempta contra la llibertat de la propietat privada dels contribuents espanyols.
El president de la CEOE, Antonio Garamendi, i el vicepresident de la CEOE i president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, han sol·licitat avui al Defensor del Poble, Francisco M. Fernández Marugán, que interposi un recurs d’inconstitucionalitat contra l’article 66 de la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat de 2021, en el qual s’eleva el tipus marginal màxim de l’Impost de Patrimoni, del 2,5% al 3,5%, i s’atorga caràcter indefinit al tribut. Li han lliurat un dictamen elaborat per l’advocat, Manel J. Silva, conseller assessor de de Public Afairs de la patronal catalana, que també ha assistit a la reunió.
En declaracions als mitjans de comunicació, Josep Sánchez Llibre ha agraït al president de la CEOE que en nom de tots els empresaris espanyols hagi fet seva la proposta de Foment per presentar aquest recurs d’inconstitucionalitat, que ha estat subscrit pels presidents de les organitzacions territorials de la CEOE i abalada per la Junta Directiva de la confederació.
El president de Foment ha remarcat que l’Impost de Patrimoni “és un tribut confiscatori, injust, que atempta contra la llibertat de la propietat privada dels contribuents espanyols. No és just gravar el patrimoni amb un 3,5% després d’haver pagat una renda, quan la rendibilitat de les Lletres del Tresor és del -0,5%”.
Sánchez Llibre ha explicat que “els contribuents espanyols per poder pagar l’Impost de Patrimoni han de vendre una part important del seu patrimoni”.
En aquest sentit, el president de Foment ha afegit que, tal com ha dit el president de la CEOE, “segurament eliminant l’Impost de Patrimoni de la fiscalitat espanyola, acabarem amb la competència fiscal interterritorial”.
Per això, Sánchez Llibre s’ha manifestat optimista i confiat que “el Defensor del Poble, i per tant defensor també dels contribuents espanyols, plantegi amb les nostres propostes aquest recurs d’inconstitucionalitat contra l’Impost de Patrimoni”.
Les organitzacions empresarials de tota Espanya, consideren que l’Impost de Patrimoni penalitza l’estalvi, la inversió, la productivitat i el creixement econòmic. No incentiva doncs al desenvolupament econòmic a través d’una fiscalitat competitiva per a les empreses espanyoles i per a les famílies. En l’actualitat, aquest tribut obstaculitza la creació de riquesa, d’ocupació, i afecta a la generació de majors ingressos públics.
Foment del Treball recorda que l’impost sobre el patrimoni és, a més, un tribut que no existeix en cap altre país de la Unió Europea.
Comments are closed.