Fepime Catalunya, la Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Catalunya, realitza des de mitjans de febrer reunions a les seus de les seves associades territorials per debatre sobre les necessitats de les pimes catalanes per adaptar el seu negoci al nou entorn digital. Aquestes trobades s’emmarquen en el 3r Congrés de la Micro, Petita i Mitjana Empresa de Catalunya que Fepime organitza per fer paleses les oportunitats i els riscos en la digitalització de les pimes. En aquestes sessions de treball, que acabaran a mitjans de maig, “es pot escoltar de primera mà les necessitats i les propostes dels empresaris a tot el territori per tal d’elaborar un document que ens permeti detectar les problemàtiques que afecten l’activitat empresarial de cada territori i sector per treballar, buscant solucions a les necessitats reals de les pimes catalanes”, segons sosté la presidenta de Fepime i vicepresidenta del Foment, María Helena de Felipe.
El 3r Congrés de Fepime és previst que finalitzi el 4 de juny amb una trobada a la seu de Fepime en la qual exposar les principals conclusions i propostes dels empresaris de Catalunya que, alhora, la patronal farà arribar a les administracions publiques i partits polítics. Les trobades del 3r Congrés de la Micro, Petita i Mitjana empresa de Catalunya se celebren a les seus de diferents entitats associades com ACEB, AEBALL, AECEBRE, AEGP, AFAEMME, AIBV, AIJEC, CECOT, CEDOSONA, CEPTA, CIESC, COELL, FAGEM, FECOM, FEGP, FOEG, l’Institut Agrícola de Sant Isidre, SCF, TEXFOR, UEA, UEI, UIER i UPM. De moment, ja s’han celebrat 5 d’aquestes trobades: amb la CEPTA, l’AEBALL, FAGEM, AECE, CEDOSONA.
CEPTA exposa a Fepime les necessitats de les pimes de Tarragona en el marc del 3r Congrés de la micro, petita i mitjana empresa de Catalunya
La seu de la Confederació Empresarial de la Província de Tarragona (CEPTA) va acollir el 21 de febrer la primera sessió del III Congrés de la Micro, Petita i Mitjana empresa de Catalunya 2018 que organitza Fepime Catalunya amb més d’una vintena de trobades territorials i sectorials a tot el territori. La presidenta de Fepime Catalunya, Maria Helena de Felipe, va destacar que el 70% de les empreses mitjanes compten amb un pla de digitalització com una eina estructural. En canvi, només un 18% de les micro empreses catalanes tenen un full de ruta per adaptar-se a l’entorn digital. “Actualment, les micro empreses representen el 97% del teixit empresarial. És aquí on està realment el repte de la digitalització i calen programes de sensibilització per fomentar i facilitar l’ús de les noves tecnologies”, ha assegurat De Felipe.
En aquesta línia , el president de CEPTA, J. Antoni Belmonte va afirmar que “qui no aposti per les noves tecnologies no tindrà futur com a empresa però cal temps per adaptar-se a la digitalització, serà un camí llarg”.
Els empresaris de Tarragona van exposar alguns dels problemes que troben en aquest procés entre els que destaquen els elevats costos dels productes i serveis; la necessitat de dependre d’un professional extern que gestioni els aspectes digitals (web, tecnologia cloud, protecció de dades, manteniment, etc.) i la dificultat per trobar personal qualificat i de confiança, entre altres.
Fepime i AEBALL demanen que les inversions de les pimes en digitalització siguin fiscalment deduïbles
La seu de la l’Associació Empresarial d’Hospitalet i Baix Llobregat (AEBALL) va acollir el 27 de febrer una nova sessió del 3r Congrés de la Micro, Petita i Mitjana empresa de Catalunya 2018 que organitza Fepime Catalunya amb més d’una vintena de trobades territorials i sectorials a tot el territori.
Una de les principals inquietuds que van expressar els empresaris del Baix Llobregat en el marc d’aquest 3r Congrés, que porta per lema ‘la digitalització, el futur de la pime catalana’, ha estat precisament la dificultat per implantar la indústria 4.0. “Igual que ja va passar amb l’automatització, a la pime li calen ajudes per poder digitalitzar-se”, va assegurar el president d’AEBALL, Manuel Rosillo. En aquesta línia, les pimes de L’Hospitalet reclamen que aquestes inversions en digitalització siguin despeses fiscalment deduïbles.
Les infraestructures també van ser una reivindicació clau durant la sessió entre les que destaquen les millores a la línia 9 del metro i la deficient accessibilitat, connexió amb fibra òptica, accessibilitat amb transport urbà i manteniment dels polígons industrials de L’Hospitalet, entre altres.
Fepime i FAGEM reclamen més col·laboració publicoprivada entre pimes i administració
La seu de la Federació d’Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM) va acollir el dia 1 de març una nova sessió del 3r Congrés de la Micro, Petita i Mitjana empresa de Catalunya 2018 que organitza Fepime Catalunya amb més d’una vintena de trobades territorials i sectorials a tot el territori.
Durant la sessió de treball, la presidenta de la FAGEM, Roser Moré, va ressaltar la dificultat d’establir col·laboracions entre les empreses de la comarca i l’administració, que sovint no inclou a les associacions en els seus projectes. En la mateixa línia, la presidenta de Fepime, Maria Helena de Felipe va assegurar que l’esforç que fan les associacions té un valor molt important i no es pot permetre “que sigui la pròpia administració pública la que faci la competència a les nostres organitzacions”.
Potenciar el sector industrial per retenir el talent jove a les terres de l’Ebre, una de les prioritats d’AECE
La seu de l’Associació d’Empresaris de les Comarques de l’Ebre (AECE) va acollir el dijous 2 de març una nova sessió del 3r Congrés de la Micro, Petita i Mitjana empresa de Catalunya 2018 que organitza Fepime Catalunya amb més d’una vintena de trobades territorials i sectorials a tot el territori. Durant la sessió de treball, José Daniel Cortijo, president de l’AECE, va ressaltar la dificultat per implantar noves empreses a les Terres de l’Ebre. “Ens calen empreses però les qüestions administratives són molt complexes, més que a la zona del Baix Aragó, per exemple. Necessitem que els Ajuntaments facilitin la implantació d’empreses amb tràmits més simple”, va assegurar Cortijo.
En aquesta mateixa línia, una altra de les preocupacions de l’ACE és la fuga de joves de les comarques. Els empresaris no volen que els joves marxin sinó que la gent pugui venir a guanyar-se la vida i a viure i per això calen indústries. En aquest sentit també van destacar la necessitat de noves indústries vinculades als productes de les Terres de l’Ebre.
FEPIME i CEDOSONA reclamen més empreses de consultoria TIC per ajudar a les pimes d’Osona en el procés de digitalització
La seu del Consell Empresarial d’Osona (CEDOSONA) va acollir el 5 de març la sessió del 3r Congrés de la Micro, Petita i Mitjana empresa de Catalunya 2018. Durant la sessió de treball, Lurdes Baulenas, presidenta del CEDOSONA, va destacar que “les petites i mitjanes empreses no es poden quedar enrere en la digitalització. Volem que el temps d’adaptació al nou entorn digital sigui el més breu possible i demanem el suport de l’administració per aconseguir-ho”.
En aquest sentit, Baulenas va posar de manifest la necessitat que té la comarca de consultories TIC que ajudin a les empreses de la zona en tot el procés de digitalització.
Fepime Catalunya
La Federació d’Empresaris de la Petita i Mitjana Empresa de Catalunya – Fepime Catalunya és la patronal que representa les micro, petites i mitjanes empreses de Catalunya. Fundada l’any 2000, Fepime representa, de manera directa i indirecta, vora 400 organitzacions territorials i sectorials. L’entitat defensa els interessos de les pimes catalanes com a motor de creixement econòmic i social a Catalunya, Espanya i Europa a través de la seva pertinença a òrgans de govern d’organitzacions com CEPYME, UEAPME i CESE. Treballa perquè el marc polític i econòmic afavoreixi el desenvolupament de les pimes, que representen la pràctica totalitat del teixit empresarial català i donen feina a tres quartes parts dels treballadors a Catalunya. Fepime Catalunya representa des de professionals autònoms i microempreses fins a petites i mitjanes empreses.
Comments are closed.