- Impulsada per Foment del Treball sota el lema ‘Més consciència social, més valor empresarial’, la primera edició d’aquest espai de debat obert, que se celebrarà anualment, tindrà lloc del 9 al 13 de març de 2020 per posar en valor el paper del món empresarial dins la societat, i debatre els reptes europeus.
- L’acte central de la Foment Week serà un Fòrum Empresarial titulat Mirant a Europa, que es realitzarà el 13 de març a la seu de Foment, en el qual s’abordaran els reptes de desenvolupament econòmic dins el marc europeu i al qual assistiran més de 200 representants de l’àmbit sociopolític i econòmic de Catalunya, Espanya i Europa.
- Al llarg de la setmana -patrocinada globalment per Grant Thornton- també es desenvoluparan una sèrie d’activitats i tallers a diferents camps com l’escola, la universitat o el tercer sector per donar a conèixer de manera directa l’aportació social que realitzen les empreses.
Del 9 al 13 de març de 2020 tindrà lloc la Foment Week, un espai de debat obert que té com a objectiu posar en valor el paper del món empresarial dins la societat, i debatre els reptes de desenvolupament econòmic dins el marc europeu. Foment del Treball és l’impulsor d’aquest projecte que neix amb vocació de convertir-se en un esdeveniment anual de referència. En aquesta primera edició la confederació compta amb Grant Thornton com a coorganitzador -Global Partner-, empresa multidisciplinària que ofereix serveis d’auditoria, consultoria de negoci, tecnològica i d’innovació, assessorament fiscal, legal i financer. L’acte central de la Foment Week comptarà amb la intervenció de ponents de primera línia com el vicepresident del Banc Central Europeu, Luis de Guindos, el director general de Medi Ambient de la Comissió Europea, Daniel Calleja, i el president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri.
Sota el lema ‘Més consciència social, més valor empresarial’, aquesta setmana de reflexió i diàleg comptarà amb dos àmbits d’actuació: un social en el qual, a través d’una sèrie d’activitats i tallers, les companyies s’integraran en diferents camps com l’escola, la universitat o el tercer sector; i un altre empresarial, que es vehicularà a través d’un Fòrum Empresarial que clausurarà la setmana.
“Des de Foment del Treball hem emprès aquesta iniciativa. La Foment Week serà un espai de referència a Barcelona, que se celebrarà cada any i que posarà en contacte el món de l’empresa amb la societat. El just reconeixement de l’empresari és el punt de partida per construir una societat més dinàmica que faciliti la igualtat d’oportunitats per a tots. Volem subratllar el paper clau que juguen les corporacions en l’impuls social i econòmic d’un territori”, assegura el president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre.
“Grant Thornton vol no només acompanyar les empreses en la seva evolució, sinó també ajudar-les a albirar els reptes que tenen per davant, tant econòmics, socials com mediambientals. Per això, unir-nos a aquesta gran cita empresarial, que aspira a ser una de les més rellevants d’enguany i d’anys esdevenidors, ens permet aportar la nostra visió i experiència als importants debats nacionals i europeus que es generaran sens dubte durant aquesta setmana tan important”, valora Alejandro Martínez Borrell, president de Grant Thornton, patrocinador global de la trobada.
Mirant a Europa, un Fòrum Empresarial per dialogar, debatre i reflexionar
L’acte central de la primera edició de la Foment Week serà un Fòrum Empresarial titulat Mirant a Europa, que tindrà lloc el 13 de març a la seu de Foment del Treball. Es tracta d’un espai de debat obert en el qual s’abordaran diferents qüestions com la nova estratègia europea de creixement; el Pacte Verd Europeu i el Pla d’Inversions que l’acompanya, en el camí cap a una Europa més sostenible; el paper d’Europa dins del nou mapa geopolític mundial, la guerra comercial entre els Estats Units i la Xina, i les perspectives del marc d’associació entre la UE i el Regne Unit; una visió macroeconòmica d’Europa i d’Espanya, el present i el futur de la banca i de l’entorn empresarial actual, o el lideratge femení en la innovació, posant el focus en la transformació digital.
L’objectiu principal d’aquest Fòrum és convertir-se en una cita anual on el sector empresarial s’acosti, dialogui i reflexioni de manera directa sobre els nous reptes als quals ha de fer front per al seu desenvolupament, en un context que presenta grans desafiaments. En la jornada intervindran ponents destacats, entre ells el vicepresident del Banc Central Europeu, Luis de Guindos, el director general de la Direcció General de Medi Ambient de la Comissió Europea, Daniel Calleja, o el president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri.
A més, a aquest espai de debat obert assistiran 200 representants de l’àmbit sociopolític i econòmic de companyies i institucions com CriteriaCaixa, Frit Ravich, AGBAR, Endesa, Seat, Cellnex, Damm, Asepeyo, Grupo Hotusa o Mecalux.
El valor de l’empresa dins la societat
Amb la finalitat de donar a conèixer a la ciutadania l’activitat empresarial i el valor que es desprèn d’ella, al llarg de la Foment Week, entre els dies 9 i 12 de març, es duran a terme una sèrie d’accions.
En primer lloc, destaca el taller El món empresarial, en femení, sessió dirigida a alumnes dels últims cursos de l’ESO. Els estudiants establiran un diàleg amb empresàries com la presidenta d’Iberboard, Virginia Guinda, la CEO de Carinsa, Vanesa Martinez, o la sòcia d’Auditoria de Grant Thornton, Isabel Perea, al voltant del paper de la dona i la seva integració a l’empresa. Aquesta activitat es desenvoluparà en centres educatius públics de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona.
En segon lloc, es realitzarà una sessió de mentoring titulada Voluntariat corporatiu, impulsant el futur laboral, amb la col·laboració de la Fundació Èxit. Es tracta d’un taller d’speed dating on 15 professionals de diferents empreses com la directora de RRHH de Nike Emea South, Rosa Nuñez, la directora de desenvolupament i persones de Fira de Barcelona, Antonia Cerrudo, el president del Talent Hub Institute, Albert Milián, o el vicepresident d’AIJEC, Rubén Sans, ajudaran un grup de joves en situació de vulnerabilitat a millorar les seves oportunitats d’inserció laboral, preparant-los per a afrontar amb èxit una entrevista professional.
Finalment, El valor social de l’empresari és una altra de les activitats que configuraran la part social de la Foment Week. Es tracta d’una trobada en la qual, a través d’una conversa oberta, diferents empresaris explicaran a joves universitaris el motiu pel qual han emprès un negoci i l’aportació de valor que les corporacions realitzen en la societat. Aquest taller tindrà lloc a la UPF Barcelona School of Management.
I en el marc de la setmana es constituirà el nou Comitè d’Ètica Empresarial, presidit per Cinta Pascual. L’objectiu d’aquest comissionat és generar debat i coneixement al voltant de l’ètica empresarial i promoure i difondre les bones pràctiques empresarials. Es pretén obrir el debat i la reflexió entorn els valors bàsics del treball, com són l’esforç i el compromís amb la societat i la cultura.
A més de comptar amb Grant Thornton com a coorganitzador i Global Partner de la Foment Week, Foment del Treball compta també amb el suport de Bankia, “la Caixa” i Naturgy com Strategic Partners. L’Ajuntament de Barcelona, el departament d’Ensenyament de la Generalitat i la Fundació Exit també són presents en la primera edició de la setmana.
Comments are closed.