PayRandom ofereix una nova forma de vendre online que incrementa les vendes i rendibilitat de l’e-commerce millorant l’experiència de compra dels seus usuaris. L’objectiu de PayRandom és utilitzar la gamificació aplicada en el procés de compra. S’entén per gamificació l’aplicació de tècniques i dinàmiques pròpies dels jocs en àmbits aliens, com per exemple en aquest cas aplicada a un sistema de pagament. En concret, l’usuari, a l’escollir un producte, en comptes de tenir un únic preu com fins ara, li apareix una ruleta amb 8 preus o descomptes diferents. La ruleta gira i assigna l’import de la compra o del descompte tenint la possibilitat de que el producte surti fins i tot gratuït. L’atracció envers aquest sistema de pagament rau en que el preu final sempre serà més baix que el valor del producte, de manera que el consumidor sempre finalitzarà el procés de compra. Per últim, esmentar que el sistema de pagament de PayRadom s’executa amb la passarel·la Pay Pal, de manera que es tracta d’un procés de compra segur, fiable i flexible.
Torné va remarcar que PayRandom no està involucrat en les decisions dels preus o descomptes que s’introdueixen a la ruleta, ja que és cada e-commerce qui decideix els descomptes o preus que s’aplicaran en el procés de compra.
PayRandom ha desenvolupat una tècnica de marqueting viral que fa que augmenti la fidelització dels clients, atès que els ofereix una experiència de compra divertida, emocionant i única, donat que és una bona eina per destacar la competència a internet i tenir una presència molt més atractiva.
El Moment de l’Emprenedor (Col•laboració amb UPF, UB, UAB i UPC)
Foment del Treball va iniciar el passat 23 de gener el seu cicle Moment de l’emprenedor, on spin off i empreses relacionades amb les universitats catalanes exposen la seva experiència i les peculiaritats del seu negoci a un grup de persones interessades en emprendre. Es tracta d’un cicle de trobades pensades per a un grup reduït d’interessats per permetre una comunicació més franca i directa amb l’experiència d’aquestes noves iniciatives de negoci sorgides del món universitari. La primera sessió de 2014 va donar protagonisme a la companyia Sparsity Technologies, sorgida originàriament del grup de Data Management de la Universitat Politècnica de Catalunya (DAMA-UPC).
Poder crear nexes entre Foment del Treball i les universitats és un dels reptes que es planteja El Moment de l’Emprenedor. Aquest programa es desenvolupa amb 4 universitats catalanes: Universitat Pompeu Fabra, Universitat Politècnica de Catalunya, Universitat de Barcelona i Universitat Autònoma de Bellaterra.
Fomentar l’esperit emprenedor
Des de l’any 2010, Foment del Treball, a través de la seva oficina de Creació d’Empreses, ha intensificat les accions i programes de suport i acompanyament a totes les persones que volen endegar un projecte empresarial. Limitar els supòsits de fracàs empresarial oferint un assessorament personalitzat i professionalitzat que doni a les persones emprenedores les eines per reflexionar al voltant de la viabilitat del seu projecte, és un dels reptes principals que es marca Foment. Interessa, no únicament crear més empreses, sinó augmentar-ne la taxa de supervivència.
D’aquesta manera, enguany, Foment en cooperació amb l’Associació d’Empresàries de la Mediterrània (AFAEMME) ha posat en marxa aquest 2014 un programa de suport a l’emprenedoria arreu de tot el territori de Catalunya. Aquest servei es desenvolupa en col·laboració amb les organitzacions empresarials de Lleida (COELL), Tarragona (CEPTA), Barcelona (CEB) i Girona (FOEG) i ajudarà a desenvolupar-se projectes emprenedors a través de la informació i l’orientació; l’assessorament personalitzat; la formació; i el seguiment tècnic. Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona disposen d’un equip tècnic d’especialistes en assessorar i acompanyar projectes d’emprenedoria que es dedicaran a temps complert ha ajudar els emprenedors del territori que vulguin iniciar un nou negoci.
A més, Foment ofereix d’altres línies de formació i suport a emprenedors:
• Cicle de seminaris Reinventa’t, transforma i crea
El cicle de seminaris Reinventat neix al 2012 per debatre al voltant d’aspectes inherents a la creació d’una empresa (màrqueting, internacionalització, comunicació, business angels…), tot apropant experiències d’empresaris consolidats amb la il·lusió dels nous emprenedors que comencen. Quasi 900 persones van assistir els anys 2012 i 2013 a aquestes sessions.
• Meeting d’Incubadores Corporatives
Aquest projecte neix en un moment de desenvolupament de nous formats d’incubadores i de creixement de programes d’acceleració, on moltes empreses consolidades han creat els seus propis programes de suport als emprenedors com una via complementària al desenvolupament de la seva estratègia corporativa, ja sigui d’innovació, d’inversió o de responsabilitat social. Foment va realitzar una primera trobada l’any 2013, en què van participar algunes de les principals companyies amb programes de suport a l’emprenedoria: Wayra (Telefónica), Fundació Repsol, Caixa Capital Risc i Microbank (la Caixa), i Agbar.
Comments are closed.