Foment del Treball ha ofert la segona sessió del seu Moment de l’Emprenedor a iMath Research, una nova empresa de base tecnològica que pertany al Parc de Recerca UAB i que va ser fundada a mitjans de 2012 per tres professionals i investigadors. Isaac Pinyol, un dels tres fundadors de l’empresa, s’ha reunit a Foment amb una vintena d’emprenedors per explicar-los la seva experiència i les característiques del seu negoci, que ofereix serveis de BIG DATA especialment per a les pimes i que inclou complexes anàlisis matemàtiques i tècniques d’intel•ligència artificial per a la gestió de dades i la planificació de la producció. Aquesta nova sessió d’El Moment de l’Emprenedor de Foment del Treball ha tingut lloc a les aules de Foment Formació.
iMath research ofereix com a producte iMath Cloud, una eina multiplataforma al núvol que permet operar aquests serveis d’alta capacitat d’emmagatzematge, de disseny i control de processos productius i d’anàlisi de dades, especialment dissenyats per a pimes. De fet, iMath Cloud en certa manera vol democratitzar el Big Data en permetre que les pimes obtinguin el màxim rendiment d’aquestes innovacions sense necessitat de grans inversions en infraestructura ni en personal qualificat. Fins ara, només les grans empreses podien accedir a aquest tipus de tecnologia.
El Moment de l’Emprenedor (Col•laboració amb UPF, UB, UAB i UPC)
Foment del Treball va iniciar el passat 23 de gener el seu cicle Moment de l’emprenedor, on spin off i empreses relacionades amb les universitats catalanes exposen la seva experiència i les peculiaritats del seu negoci a un grup de persones interessades en emprendre. Es tracta d’un cicle de trobades pensades per a un grup reduït d’interessats per permetre una comunicació més franca i directa amb l’experiència d’aquestes noves iniciatives de negoci sorgides del món universitari. La primera sessió de 2014 va donar protagonisme a la companyia Sparsity Technologies, sorgida originàriament del grup de Data Management de la Universitat Politècnica de Catalunya (DAMA-UPC).
Poder crear nexes entre Foment del Treball i les universitats és un dels reptes que es planteja El Moment de l’Emprenedor. Aquest programa es desenvolupa amb 4 universitats catalanes: Universitat Pompeu Fabra, Universitat Politècnica de Catalunya, Universitat de Barcelona i Universitat Autònoma de Bellaterra.
Fomentar l’esperit emprenedor
Des de l’any 2010, Foment del Treball, a través de la seva oficina de Creació d’Empreses, ha intensificat les accions i programes de suport i acompanyament a totes les persones que volen endegar un projecte empresarial. Limitar els supòsits de fracàs empresarial oferint un assessorament personalitzat i professionalitzat que doni a les persones emprenedores les eines per reflexionar al voltant de la viabilitat del seu projecte, és un dels reptes principals que es marca Foment. Interessa, no únicament crear més empreses, sinó augmentar-ne la taxa de supervivència.
D’aquesta manera, enguany, Foment en cooperació amb l’Associació d’Empresàries de la Mediterrània (AFAEMME) ha posat en marxa aquest 2014 un programa de suport a l’emprenedoria arreu de tot el territori de Catalunya. Aquest servei es desenvolupa en col•laboració amb les organitzacions empresarials de Lleida (COELL), Tarragona (CEPTA), Barcelona (CEB) i Girona (FOEG) i ajudarà a desenvolupar-se projectes emprenedors a través de la informació i l’orientació; l’assessorament personalitzat; la formació; i el seguiment tècnic. Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona disposen d’un equip tècnic d’especialistes en assessorar i acompanyar projectes d’emprenedoria que es dedicaran a temps complert ha ajudar els emprenedors del territori que vulguin iniciar un nou negoci.
A més, Foment ofereix d’altres línies de formació i suport a emprenedors:
• Cicle de seminaris Reinventa’t, transforma i crea
El cicle de seminaris Reinventat neix al 2012 per debatre al voltant d’aspectes inherents a la creació d’una empresa (màrqueting, internacionalització, comunicació, business angels…), tot apropant experiències d’empresaris consolidats amb la il•lusió dels nous emprenedors que comencen. Quasi 900 persones van assistir els anys 2012 i 2013 a aquestes sessions.
• Meeting d’Incubadores Corporatives
Aquest projecte neix en un moment de desenvolupament de nous formats d’incubadores i de creixement de programes d’acceleració, on moltes empreses consolidades han creat els seus propis programes de suport als emprenedors com una via complementària al desenvolupament de la seva estratègia corporativa, ja sigui d’innovació, d’inversió o de responsabilitat social. Foment va realitzar una primera trobada l’any 2013, en què van participar algunes de les principals companyies amb programes de suport a l’emprenedoria: Wayra (Telefónica), Fundació Repsol, Caixa Capital Risc i Microbank (la Caixa), i Agbar.
Comments are closed.