Martínez Álamo ha fet aquestes reflexions en el marc de la jornada que ha celebrat Foment del Treball –juntament amb Fedequim i Aeqt, i amb el patrocini de
TEMA Territorio y Medio Ambiente– dedicada a l’anàlisi de la reforma de la Directiva d’Accidents Greus. La jornada ha tingut lloc a la seu de Foment del Treball i ha comptat amb la participació de responsables i experts de les administracions competents i de l’empresa privada .
La nova Directiva 2012/18/UE té com a objectiu adaptar-se al Reglament CLP (CE 1272/2008) de classificació, etiquetatge i envasament de substàncies i mescles, fet que pot comportar una ampliació de l’univers d’empreses afectades i noves obligacions en matèria de prevenció i control de riscos. L’afectació per aquesta legislació (SEVESO) té implicacions no només en l’àmbit de la seguretat industrial, sinó també en d’altres àmbits com ara el derivat de les obligacions de Protecció Civil (Decret d’Autoprotecció i Gravamen de Protecció Civil), el d’Intervenció Administrativa Ambiental o el de Responsabilitat Ambiental.
Així, en el marc de la jornada s’ha abordat aquesta problemàtica des d’un enfocament múltiple amb responsables de les respectives autoritats competents en cada matèria i amb experts d’empreses de diferents dimensions. El programa ha comptat amb les intervencions del director general de Protecció Civil de la Generalitat, Jordi Aurich; i del secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya, Pere Torres.
Comments are closed.