Academy for Women Entrepreneurs (AWE) és un programa de Foment del Treball, el Departament d’Estat d’Estats Units i el Consolat Americà en el qual han pogut participar 30 dones emprenedores. L’AWE consta de 4 eixos: formació en línia per part de l’Escola de negocis Thunderbird de la Universitat d’Arizona, Masterclasses presencials, tours inspiradors i l’oportunitat de formar part de la xarxa global AWE amb connexions a tot el món.
Amb l’objectiu de conèixer més en detall els diferents projectes empresarials del programa, des de la revista “F de Foment i Fepime” us aproparem de primera mà els perfils de les empresàries que han format part de la segona edició de la Academy for Women Entrepreneurs a través d’entrevistes amb les diferents professionals.
Avui parlem amb la Marina Teixidor, fundadora i CEO de Colmeia.
Quin projecte vas presentar per poder formar part del programa AWE?
Colmeia és un software de fidelització d’equips de treball basat en actius digitals.
La plataforma permet a les empreses crear els seus propis actius digitals (o tokens) a la blockchain de manera senzilla, sense codi, i personalitzar el programa d’incentius per recompensar els treballadors per cada acció de valor que realitzen amb aquests actius propis que tenen valor real i més utilitat, poder de governança i vinculació emocional, amb l’objectiu de generar comunitat.
Ara som a punt de llançar el producte amb les 15 primeres empreses, i al final el que volem és actualitzar al sector dels recursos humans posant els equips en el centre gràcies a la tecnologia i democratitzar-la, perquè no sigui només per grans empreses i pressupostos i tothom hi puguin accedir.
Dels quatre eixos del programa, quin és el que més t’ha ajudat a tirar endavant el teu projecte?
M’agradaria destacar la gran qualitat de les masterclasses i sobretot de les seves ponents, que m’han permès profunditzar en temes molt necessaris des d’una altra òptica i s’han convertit en referents.
Però sens dubte si hagués de triar em quedaria amb la xarxa, la comunitat que s’ha creat entorn al programa. M’emporto 30 amigues emprenedores que estan passant pel mateix moment que jo i de les que segueixo aprenent cada dia. I no només la meva promoció, sinó l’anterior i tota la xarxa alumni. Poder comptar amb aquest suport és vital.
Com t’ha ajudat Foment a fer créixer la teva idea/projecte?
En el meu cas, vaig pivotar molt just començant el programa, i tot i que tenia molts dubtes, Foment m’ha recolzat també en aquest procés en tot el que ha pogut, i més. He pogut ser totalment transparent i compartir no només les coses bones, sinó especialment les dolentes. Colmeia és el que és ara gràcies a haver passat pel programa, es podria dir que ha nascut d’aquí.
Foment, juntament amb el Consolat, al final són les persones que hi ha darrere, organitzant i fent possible aquest programa, i de nou es mereixen menció especial per la implicació. Em repeteixo, però al final jo mateixa em dedico a les comunitats i a les persones, és el que crec que aporta més valor i el que jo m’emporto.
Quins són els reptes de futur més immediats per al teu projecte?
Ara en res, després de mesos de molta feina, per fi llançarem l’MVP amb les primeres empreses clients i començarem a traccionar. Així que ens espera un any molt interessant de construcció.
I, en paral·lel, encara més immediat, estem buscant business angels, especialment dones inversores, que confiïn en nosaltres i vulguin entrar al projecte per accelerar el procés, no només amb el capital sinó amb el seu talent.
Què li demanaries a l’administració pública per fer créixer el teu projecte?
Més que destinar més recursos a l’emprenedoria, que sempre van bé, demanaria agilitat. Les startups necessitem ser àgils en recursos i processos, sobretot en etapes de validació, i l’administració hauria de facilitar-ho. Amb la nova llei d’startups i altres iniciatives ens estem apropant cada cop més, però trobo que encara hem de treballar per poder arribar a un punt comú.
Comments are closed.