- Setze organitzacions vinculades al sector de les begudes espirituoses a Catalunya llancen un manifest per alertar de les greus conseqüències de la llei audiovisual impulsada pel Govern de Pedro Sánchez.
- La llei imposa un límit a la llibertat d’expressió d’aquest sector ja que impedirà que les empreses, moviments culturals i indicacions geogràfiques puguin comunicar-se amb els seu consumidors i seguidors.
- Els signants demanen al president de la Generalitat i als grups catalans al Congrés dels Diputats el seu recolzament per a defensar el sector i evitar que s’acabin moviments culturals com els de les confraries i fires de la ratafia.
Setze organitzacions vinculades al sector de las begudes espirituoses a Catalunya, englobades en el moviment 8segles.cat han llançat avui un manifest per alertar sobre les greus conseqüències que tindrà el projecte de Llei de Comunicació Audiovisual impulsat pel Govern d’Espanya, que suposa una amenaça a més de 8 segles de tradició i cultura a Catalunya al voltant de les begudes espirituoses. (CONSULTA EL VÍDEO).
Per això, els signants demanen al president de la Generalitat, Pere Aragonès, i als grups catalans amb representació al Congrés dels Diputats el seu recolzament per a defensar al sector i evitar la fallida de nombroses empreses catalanes i que s’acabin moviments culturals com els de les confraries i fires de la ratafia.
La llei, actualment a debat en el Congrés dels Diputats, imposa un límit a la llibertat d’expressió d’aquest sector impedint que totes les empreses, moviments culturals i indicacions geogràfiques, relacionades amb les begudes espirituoses a Catalunya, poden comunicar-se amb els seus consumidors i seguidors amb els efectes devastadors que allò ocasionaria, a més d’una dràstica caiguda en les vendes.
El Projecte de Llei limita la publicitat i la comunicació de les begudes espirituoses en plataformes d’intercanvi de vídeos i xarxes socials en la franja horària de les 01:00 a 05:00, un horari que suposa pràcticament la prohibició de realitzar qualsevol activitat de comunicació en xarxes socials.
Tot allò suposaria un cop dur per a un sector de vuit segles de tradició a Catalunya i que elabora i distribueix begudes per al seu consum a més de 140 països de tot el món.
A més, aquella llei s’aplicaria únicament a l’Estat espanyol, el que provocaria una important pèrdua de competitivitat davant les companyies multinacionals, que podrien seguir publicitant els seus productes en altres països i aquesta publicitat arribaria a Catalunya, mentre que les empreses catalanes no tindran aquesta possibilitat.
En paraules d’Enric Porta, secretari general de la Unió de Licoristes de Catalunya, “aquesta mesura posa en risc la recuperació del sector, que comença a veure la llum després de la caiguda de vendes patida per la pandèmia”. En aquest sentit, “la riquesa que les begudes espirituoses generen a Catalunya està en perill” indica Porta.
La regió compta amb dos indicacions geogràfiques de begudes espirituoses i un important moviment cultural al voltant de les Confraries i Fires de Ratafia, que utilitzen les xarxes socials per a promoure les seves activitats culturals. D’aprovar-se la norma, perdrien el seu principal canal de comunicació amb la societat.
A més, altres sectors como la hostaleria i el comerç especialitzat, durament golpejats per la crisi sanitària, veurien limitades les vies de promoció i difusió dels seus articles i propostes gastronòmiques.
Signen aquest manifest:
1. Foment del Treball Nacional.
2. Unió de Licoristes de Catalunya.
3. Indicació Geogràfica Protegida Brandy del Penedés.
4. Indicació Geogràfica Protegida Ratafia Catalana.
5. Escolà Vins i Destil·lats
6. Asociación Española de Elaboradores y Distribuidores de Vermouth, Bitter-Soda y Aperitivos
Vinicos.
7. Associació Catalana de Sommeliers.
8. Digisa, Distribuidora Gironina, SA.
9. Associació de Cerellers.
10. Celler de Gelida.
11. Consell de Gremis de Catalunya.
12. Vins i Licors Grau Online.
13. Grup Confiteria.
14. Indeps.
15. Jané, Vins i Licors.
16. Wines & The city.
Comments are closed.