- Foment promou, al costat de CEOE, l’ús de la tecnologia en un moment critic per a la recuperació de l’activitat econòmica
- Els empresaris promouran el desenvolupament de l’aplicació per a protegir als treballadors, aïllar els brots i interrompre les cadenes de contagi
Foment del Treball, de la mateixa manera que ahir es va pronunciar CEOE, promou i anima a la població a fer ús de l’aplicació “Radar Covid” que ha posat en marxa la Secretaria d’Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial. Es tracta d’una eina que permetrà evitar amb major efectivitat la propagació de nous rebrots. Per als empresaris és fonamental que l’inici del curs escolar i de l’activitat econòmica i empresarial es pugui realitzar amb la convicció que no es poden adoptar noves mesures de confinament, ni afectar l’activitat escolar que és essencial per a les famílies i també l’economia.
Per a això és necessari, en l’inici de la nova temporada, fer ús de tot el coneixement acumulat i dels millors i més desenvolupats recursos tecnològics. Per això, Foment, igual que va fer ahir CEOE, anima a tota la societat a utilitzar Radar Covid amb la finalitat de reduir l’augment de contagis.
Confiança de la població
Per a generar confiança en la població i en els mercats és clau oferir dades fiables. El sistema de report de la informació ha de ser igual per a totes les comunitats autònomes amb uns paràmetres clars que se segueixin de manera transparent i sistemàtica i amb una base de dades de reports única per a tot Espanya, alimentada al seu torn per les CCAA. S’han d’incloure no sols les mateixes dades mèdiques per a tots, sinó també informació sobre la capacitat sanitària disponible, de testatge i de rastreig.
De la mateixa manera és necessari un protocol d’intercanvi d’informació de les CCAA entre si, i d’aquestes amb l’estat. Això inclou les millors pràctiques sanitàries i de salut pública. En aquesta línia és imprescindible també un marc comú per a la detecció precoç que assenyali quins tipus de test són necessaris en cada cas, l’ús de la tecnologia de rastreig, quan i com realitzar restriccions a la mobilitat o confinaments selectius. Tot això genera certitud i confiança.
És fonamental que la població sàpiga què es pot i no pot fer. Els empresaris es posen a la disposició del Govern, comunitats autònomes i autoritats competents aportant suport amb recursos tècnics i les actuacions que es considerin pertinents amb els nostres empleats i clients.
De cara al pròxim mes de setembre, els empresaris proposaran a la resta d’agents socials, en l’àmbit del diàleg social, aprofundir en aquest projecte, amb l’objectiu que aquest sistema tingui una aplicació més desenvolupada en el marc de l’empresa, que ajudi a protegir als treballadors enfront de la covid-19 i resguardi també a l’activitat econòmica, tractant de forma localitzada i efectiva qualsevol possible brot que es pugui detectar. Tot això preservant la privacitat dels usuaris.
En aquests moments, després de superar l’etapa del confinament, l’economia espanyola es troba en una situació en la qual no pot enfrontar un rebrot similar al de març que ens porti a un nou confinament amb la consegüent paralització de l’activitat, ja que tindria conseqüències catastròfiques i irreversibles.
Per això, emplacem a totes les administracions públiques a implicar-se en aquest projecte i fem una nova anomenada a la responsabilitat a tota la societat amb la confiança que, compartint l’objectiu de protegir la salut dels ciutadans i l’activitat econòmica, puguem continuar avançant en la definitiva superació d’aquesta crisi sanitària i econòmica.
Comments are closed.