En el marc de la celebració dels seus 250 anys i de la seva col·laboració amb la Fundació Mobile World Capital, Foment del Treball ha organitzat la jornada ‘Innovació i escalabilitat per a les noves generacions’ en un stand del MWC, inaugurada pel CEO de la Mobile World Capital Barcelona, Carles Grau, i la vicepresidenta de Foment, Virginia Guinda.
Guinda ha ressaltat la importància de comptar amb grans aliances com l’establerta entre la Mobile i Foment per avançar en aquest ecosistema innovador, o amb el Consolat Americà, la qual permet empoderar projectes liderats per a dones. “Consolidar el lideratge d’una nova generació d’innovadores s’ha de convertir en un objectiu prioritari de manera global”, ha expressat.
Per la seva part, Carles Grau ha defensat l’oportunitat de posicionar Barcelona com capital de l’humanisme tecnològic. “La tecnologia és important, però posar a les persones en el centre ho és més, i la digitalització és un agent clau per millorar la vida de les persones, per anticipar-se als impactes socials i evitar riscos“.
La cònsol general en funcions del Consolat General dels Estats Units a Barcelona, Emma Marwood, ha introduït el primer panell sobre els reptes i oportunitats per a les innovadores. Marwood ha destacat la importància pel govern dels EUA de recolzar les dones emprenedores perquè puguin continuar treballant, innovant i accedint al finançament. “Perquè el seu èxit serà el nostre com a societat”, ha refermat.
La taula ha estat formada per quatre de les empresàries seleccionades en l’edició catalana de l’Academy for Women Entrepreneurs (AWE) 2021 pels seus projectes innovadors. La CEO de The Smart Lollipop, Diana Ballart, ha mostrat un caramel intel·ligent que permet detectar malalties amb una única mostra de saliva, convertint-se en un test mèdic no intrusiu que evitarà les anàlisis de sang en especial als infants. Mentre que la CEO de The Blue Box, Judith Giró, ha explicat com el seu dispositiu biomèdic en forma de capsa, permet detectar el càncer de mama en una fase poc avançada des de casa. També en el camp de la salut, la CEO de Gate2Brain, Meritxell Teixidó ha exposat com la seva startup és la clau per transportar fàrmacs al cervell i millorar la seva eficàcia. I per últim, en el sector de la moda, la CEO de Julia G Escribà, Julia Escribà, ha compartit la seva marca termorreguladora amb una tecnologia desenvolupada per la NASA, que fa que la roba s’adapti a la temperatura que el teu cos necessita, per donar resposta a l’emergència climàtica i contribuir a canviar les consciències en el sector de la moda.
La directora d’Innovació de Foment, Maria Mora, moderadora del col·loqui, ha valorat l’esforç i el talent de les quatre emprenedores: “tenim avui aquí emprenedores que acaben d’arribar de Califòrnia on estan també creant vincles, unes altres concretant sinergies amb corporates, hi ha qui ve d’una trajectòria consolidada en el món de la recerca i també qui s’ajunta amb patronals del sector per llançar el seu projecte de manera global”.
El segon bloc ha versat sobre el finançament com a palanca de creixement, amb el Senior Advisor de JB Capital Partners, David Cortacans; el soci de SUMA Capital, Pau Bermúdez-Cañete; el vicepresident de BANC, Albert Colomer; i la vicepresidenta de Foment, Mar Alarcón, com a moderadora. La principal conclusió ha estat que amb els anys l’ecosistema financer de la ciutat ha aconseguit ampliar-se i ordenar-se, guardant moltes similituds amb el que opera a Silicon Valley. “Igual que creixen els projectes, creix també la part financera. Abans només comptàvem amb l’opció del Business Angel. Gràcies als actors financers que trobem en l’actualitat, l’emprenedor no es veu abocat a centrar-se constantment en la cerca de finançament, podent posar el focus en el desenvolupament de la idea“, ha conclòs Alarcón.
Comments are closed.