Les pimes de l’Anoia han analitzat aquest dijous a la tarda les dificultats amb què es troba l’activitat empresarial al territori. La trobada s’enclou en el II Congres de Pimes de Catalunya, amb què Fepime pretén analitzar l’estat actual de la pime catalana arreu del territori i elaborar un memorial de propostes de millora que es lliurarà al Govern de Catalunya el proper estiu. S’hi ha reunit empresaris representats per la Unió Empresarial de l’Anoia (UEA), la Unió Empresarial del Penedès (UEP) i la Fundació pro Penedès, aplegant una gran varietat de sectors com el químic, la construcció, la metal·lúrgia, el tèxtil, l’alimentari o l’elèctric.
L’anàlisi que han efectuat els empresaris reunits per Fepime ha assenyalat com a punt problemàtic les fallades de la xarxa de telecomunicacions, que són reiterades i resten competitivitat a les empreses del territori. Alhora, les pimes reunides han coincidit en la feixuguesa dels tràmits administratius, que entorpeixen la tasca empresarial i dificulten la creació d’ocupació. Igualment, han subratllat a problemàtica de tresoreria que genera la morositat i el greuge que suposa la competència deslleial
Les pimes: clau de la recuperació
El II Congrés de la Micro, Petita i Mitjana empresa de Catalunya 2015 finalitzarà els primers dies del mes de juliol a Barcelona. El congrés consta d’un total d’11 trobades sectorials als diferents territoris on es tractaran les principals qüestions transversals des de la perspectiva de les pimes.
La presidenta de Fepime, María Helena de Felipe, té l’objectiu d’escoltar les propostes dels empresaris i els territoris per tal de tancar un document molt “pràctic i realista que ens ajudi a treballar en la consolidació de la recuperació”. De fet, el lema de les trobades és “Les pimes: clau de la recuperació” i el propòsit és conèixer els eixos de treball per créixer i treballar més intensament en els espais de millora que en aquest moment representen un obstacle per a les petites i mitjanes empreses.
Fepime enviarà al govern català el document final de treball amb el conjunt de propostes que els empresaris considerin prioritàries per aprofitar aquest moment d’incipient recuperació econòmica. Els temes que es tractaran són: reforma administrativa i de la regulació; finançament; infraestructures; fiscalitat; recerca, desenvolupament i innovació; internacionalització; formació; esperit empresarial; relacions laborals; energia; i Medi Ambient.
El calendari de les trobades territorials és el següent:
- Lleida 22 d’abril
- Girona 29 d’abril
- Ripoll 6 de maig
- Vilanova i la Geltrú 7 de maig
- L’Hospitalet de Llobregat 11 de maig
- Igualada 14 de maig
- Mataró 19 de maig
- Tortosa 26 de maig
- Berga 28 de maig
- Caldes de Montbui 4 de juny
- Tarragona 11 de juny
Comments are closed.