Les pimes de Girona representades per la Federació d’Organitzacions Empresarials de Girona (FOEG) s’han reunit aquesta tarda per analitzar el context empresarial del territori i treballar el catàleg de propostes que alimentin el memorial que Fepime lliurarà a la Generalitat el proper estiu. Es tracta de la segona trobada –després de la realitzada a Lleida la setmana anterior- del II Congres de Pimes de Catalunya de Fepime, adreçat a analitzar l’estat actual de la pime catalana i elaborar un memorial de propostes de millora que es lliurarà al Govern de Catalunya el proper estiu.
Més enllà del treball d’anàlisi, síntesi i ordenació de les diagnosis i propostes que ha generat la sessió de treball, que s’han de completar al llarg de les properes setmanes, els empresaris reunits han centrat gran part del debat en l’estat d’infraestructures clau de la demarcació, com ara la Nacional II o l’Aeroport, que pateix darrerament una davallada de l’activitat aèria. Alhora, els empresaris reunits han lamentat la manca de control per part de les Administracions dels casos d’intrusisme professional, a la vegada que han subratllat la minva de competitivitat que per a les empreses gironines suposa un cost energètic superior en comparació al que assumeixen empreses competidores properes ubicades en territori francès.
Les pimes: clau de la recuperació
El II Congrés de la Micro, Petita i Mitjana empresa de Catalunya 2015 finalitzarà els primers dies del mes de juliol a Barcelona. El congrés consta d’un total d’11 trobades sectorials als diferents territoris on es tractaran les principals qüestions transversals des de la perspectiva de les pimes.
La presidenta de Fepime, María Helena de Felipe, té l’objectiu d’escoltar les propostes dels empresaris i els territoris per tal de tancar un document molt “pràctic i realista que ens ajudi a treballar en la consolidació de la recuperació”. De fet, el lema de les trobades és “Les pimes: clau de la recuperació” i el propòsit és conèixer els eixos de treball per créixer i treballar més intensament en els espais de millora que en aquest moment representen un obstacle per a les petites i mitjanes empreses.
Fepime enviarà al govern català el document final de treball amb el conjunt de propostes que els empresaris considerin prioritàries per aprofitar aquest moment d’incipient recuperació econòmica. Els temes que es tractaran són: reforma administrativa i de la regulació; finançament; infraestructures; fiscalitat; recerca, desenvolupament i innovació; internacionalització; formació; esperit empresarial; relacions laborals; energia; i Medi Ambient.
El calendari de les trobades territorials és el següent:
- Lleida 22 d’abril
- Girona 29 d’abril
- Ripoll 6 de maig
- Vilanova i la Geltrú 7 de maig
- L’Hospitalet de Llobregat 11 de maig
- Igualada 14 de maig
- Mataró 19 de maig
- Tortosa 26 de maig
- Berga 28 de maig
- Caldes de Montbui 4 de juny
- Tarragona 11 de juny
Comments are closed.