-
La CEV està donant un bon exemple d’organització visqui amb capacitat d’adaptar-se al nou escenari econòmic i a les canviants necessitats dels seus associats: les associacions, federacions, empreses i ara també els col·legis professionals.
-
La col·laboració públic privada és clau per impulsar ecosistemes innovadors d’èxit
-
La primera edició amb Gas Natural Fenosa ofereix un programa d’alt rendiment amb workshops de capacitació de l’equip emprenedor per validar el model de negoci i seminaris amb experts en les diferents disciplines data i Iot.
-
Foment UP és la nova acceleradora corporativa que Foment del Treball posa a disposició dels seus associats per crear programes individualitzats adhoc.
La Confederación Empresarial Valenciana (CEV) ha emparat a la patronal catalana, Foment del Treball, en la presentació a València de la primera edició del programa Foment Up amb Gas Natural Fenosa: s’ha desenvolupat en el marc d’una jornada de debat amb els principals actors de l’ecosistema innovador valencià a la seu de la CEV, que representa i defensa els interessos dels empresaris de la Comunitat Valenciana. Amb iniciatives com aquest diàleg amb l’ecosistema emprenedor la CEV està donant un bon exemple d’organització visqui amb capacitat d’adaptar-se al nou escenari econòmic i a les canviants necessitats dels seus associats: les associacions, federacions, empreses i ara també els col·legis professionals.
Precisament, Elisa del Rio, directora de l’àrea tècnica de la patronal valenciana, ha estat qui ha donat la benvinguda als assistents i ha emfatitzat en com des de la CEV estan compromesos a ajudar a les empreses no únicament a iniciar la seva activitat sinó en consolidar-se i ser globals.
En l’esdeveniment han participat Elisa del Rio de la Confederació Empresarial Valenciana que ha moderat el primer panell amb Patricia Pastor- VitEmprende, Isidre ara! CEEI València, Neus Pelegri-Big Ban Angels, Vicent Climent-Parc Científic, Daniel Acebes-StartUPV i Enrique Garcia – València Lab. En un segon panell han participat Maria Mora responsable del programa Foment Up i Montse Beltran de Gas Natural Fenosa.
Patricia Pastor, responsable de Vit Emprèn, Comunitat de l’ecosistema emprenedor de València Activa – Ajuntament de València. Pastor ha destacat que els seus membres tenen l’oportunitat d’intercanviar coneixements, col·laborar en activitats d’R + D + I, transferència de tecnologia, establir sinergies a través de xarxes i mantenir-se en contacte amb les organitzacions líders en el camp de l’emprenedoria valencià. Els resultats d’aquest treball conjunt deriven en un benefici directe per a l’economia i els ciutadans per promoure l’ocupació i la creació d’empreses. “És clau la col·laboració publicoprivada per crear sinergies i propiciar ecosistemes d’èxit“.
Neus Pelegrí és la gerent de Big Ban Angels, associació privada sense ànim de lucre referent del sector de la inversió privada en capital llavor. Pelegrí ha destacat que “falta inversió en les primeres fases de la vida d’una empresa per fer el salt a nivell internacional“.
Isidre Camp del CEEI, ha comentat que és una entitat que promou l’emprenedoria i la innovació, donant suport a la creació d’empreses innovadores, la seva consolidació i creixement; per tal de generar riquesa i ocupació en el teixit empresarial valencià. El CEEI és una iniciativa, creada el 1991, promoguda per la Unió Europea, i desenvolupada a la Comunitat Valenciana per la Generalitat, a través del IVACE.
El panell dels generadors del coneixement va destacar que per superar la vall de la mort és necessari invertir en formació.
Enrique Garcia de València Lab, iniciativa de Florida Universitària és un laboratori d’emprenedoria i innovació a València, on el coneixement troba la oportunitat. Garcia va explicar als assistents que tenen diversos models que propicien la innovació, l’emprenedoria i també ser agent d’innovació en una empresa consolidada (Intraemprendimiento). La clau del futur passa per la formació, la transformació digital i invertir en talent.
Vicent Clement del Parc Científic de la Universitat de València (PCUV) va destacar que és una iniciativa orientada a estrènyer els vincles entre el potencial científic universitari i el sistema productiu, generant coneixement, fomentant els processos d’innovació, impulsant la creació d’empreses de base científic -tècnica i contribuint, així, al desenvolupament econòmic i social del nostre entorn.
Daniel Martinez va parlar en la seva intervenció d’STARTUPV l’ecosistema emprenedor de la Universitat Politècnica de València, que engloba un conjunt d’espais de treball ubicats a la UPV orientats a alumnes i titulats d’aquesta Universitat amb una iniciativa emprenedora. IDEES UPV és l’organització creadora de STARTUPV. Amb més de 25 anys d’experiència en la creació d’empreses, més de 700 empreses i milers d’emprenedors assessorats, IDEES UPV es configura així com a entitat pionera universitària en aquest camp.
Martinez va emfatitzar en que estan a punt de llançar un MSA (Master in Startup Administration), l’mba de les startups que se centrarà entre d’altres temes a disminuir el risc de fracàs dels projectes emprenedors mitjançant la formació i mentoring dels professors, accés a experts nacionals i internacionals que han creat startups d’èxit i conèixer els perfils bàsics de les startups (CEO, CTO, CMO etc).
En finalitzar aquesta taula rodona es va donar pas a la presentació de Foment Up, iniciativa llançada conjuntament per Foment del Treball i Gas Natural Fenosa.
Mora va destacar que llancen la primera edició amb Gas Natural Fenosa i es busquen startups de big data & IOT per connectar-los amb la multinacional i propiciar acords estratègics. Es busquen empreses que comptin amb un equip emprenedor capaç de presentar solucions innovadores per al desenvolupament de propostes de valor per als clients de Gas Natural Fenosa, que vegin una oportunitat en l’aprofitament dels sistemes i productes oferts per la companyia, i estiguin interessades en compartir talent i coneixement amb la multinacional.
Estem molt interessats en donar a conèixer aquesta iniciativa a la comunitat innovadora de València i que la informació del programa arribi a tots aquells emprenedors que tinguin un producte, servei o tecnologia disruptiva. Mora va fer èmfasi en que estem en fase de recepció de sol·licituds i que es valoraran, en funció de l’estadi de la mateixa, la possibilitat de desenvolupar un pilot internament perquè directius de Gas Natural Fenosa puguin valorar l’aplicabilitat i funcionalitat d’aquesta solució en els seus plataformes. En definitiva oferim un programa on les noves iniciatives empresarials podran afinar la seva viabilitat i créixer més ràpidament i on les empreses consolidades podran connectar amb formes d’innovació i diversificació molt atractives.
Montse Beltran, responsable de GNF explico el repte i la tipologia de solucions que estan buscant orientades als seus clients residencials. Concretament, va destacar, el programa s’adreça a empreses en tràmit de constitució, o ja constituïdes, l’activitat o coneixement els permeti desenvolupar propostes de valor per als clients residencials de Gas Natural Fenosa, basades en tecnologies Iot, com:
- Tecnologies de sensorització / captura de dades distribuïda, dades globals o desagregades
- Protocols de Comunicació
- Emmagatzematge / tractament de dades tant capturats per dispositius Iot com a dades disponibles de caràcter sociodemogràfics com dades de negoci.
- L’orientació del repte és cap dades de consum d’energia: gas i electricitat.
Per tant, es busquen startups que estiguin interessades a compartir talent i coneixement amb Gas Natural Fenosa i definir acords estratègics a llarg termini més enllà del programa d’acceleració.
Beltran també ha indicat que poden trobar tota la informació a la pàgina web de Fomentup.com i es va posar a disposició dels assistents per resoldre els dubtes que tinguessin al respecte.
Comments are closed.