L’estat deficient de les infraestructures de comunicació i transport, el preu elevat del cost energètic per a les empreses i la competència deslleial són alguns dels punts negatius que han destacat el conjunt de representants de les pimes de les comarques de Tarragona que aquesta tarda s’han aplegat a la seu de CEPTA per traslladar als responsables de la patronal tarragonina i de FEPIME les seves dificultats.
L’alentiment de moltes actuacions estratègiques en l’àrea del transport, com són el Corredor Mediterrani, l’A-27, han centrat bona part de les crítiques dels empresaris en l’àmbit de les infraestructures, juntament amb el preu elevat de les autopistes i el mal estat de moltes vies de circulació viària.
En un altre àmbit, els representants del sector empresarial han destacat l’elevat preu de la factura energètica, que suposa un llast per moltes empreses, juntament amb la competència deslleial i les dificultats d’instal·lació de fibra òptica i altres tecnologies de comunicació en zones més aïllades.
Les pimes: clau de la recuperació
El II Congrés de la Micro, Petita i Mitjana empresa de Catalunya 2015 finalitzarà els primers dies del mes de juliol a Barcelona. El congrés consta d’un total d’11 trobades sectorials als diferents territoris on es tractaran les principals qüestions transversals des de la perspectiva de les pimes.
La presidenta de Fepime, María Helena de Felipe, té l’objectiu d’escoltar les propostes dels empresaris i els territoris per tal de tancar “un document molt pràctic i realista que ens ajudi a treballar en la consolidació de la recuperació”. De fet, el propòsit de les trobades és conèixer els eixos de treball per créixer i treballar més intensament en els espais de millora que en aquest moment representen un obstacle per a les petites i mitjanes empreses.
Fepime enviarà al govern català el document final de treball amb el conjunt de propostes que els empresaris considerin prioritàries per aprofitar aquest moment d’incipient recuperació econòmica. Els temes que es tractaran són: reforma administrativa i de la regulació; finançament; infraestructures; fiscalitat; recerca, desenvolupament i innovació; internacionalització; formació; esperit empresarial; relacions laborals; energia; i Medi Ambient.
El calendari de les trobades territorials ha estat el següent:
- Lleida 22 d’abril
- Girona 29 d’abril
- Ripoll 6 de maig
- Vilanova i la Geltrú 7 de maig
- L’Hospitalet de Llobregat 11 de maig
- Igualada 14 de maig
- Mataró 19 de maig
- Tortosa 26 de maig
- Berga 28 de maig
- Tarragona 11 de juny
- Granollers 12 de juny
- Barcelona (comerç) 16 de juny
Comments are closed.