Incorporar la perspectiva de gènere significa “considerar de manera sistemàtica les diferents situacions, condicions, aspiracions i necessitats de dones i homes, incorporant objectius i actuacions específiques dirigides a eliminar les desigualtats” (Llei 4/2005).
Encara que sembli paradoxal, a la pràctica preventiva la salut de les dones i la salut dels homes no ha de ser tractada de la mateixa manera, sinó que ha de tenir en compte dos tipus de factors diferencials: el sexe i el gènere a l’hora exposar-nos als riscos laborals.
Per aquest motiu, Foment del Treball mitjançant un procés de reflexió amb professionals de la prevenció, ha elaborat una guia per donar eines als prevencionistes en la consecució de l’objectiu de crear entorns laborals igualitaris.
Us convidem a visualitzar l’enregistrament del Webinar, realitzat amb l’objecte de presentar la guia esmentada i algunes experiències i percepcions de professionals de la prevenció sobre aquesta matèria amb l’objectiu d’aportar un enfocament pràctic al coneixement existent i posar a disposició eines de diagnòstic i d’ intervenció.
Vídeo de la jornada
Documentació de la jornada
Programa de la jornada
Integració de la perspectiva de gènere en la gestió de la salut laboral
Ponència
La perspectiva de gènere en la seguretat i la salut laboral. Elena Juanola.
Ponència
Panell de prevencionistes per apropar-nos a la realitat ia la pràctica. Loly Fernández.
Ponència
Presentació de la Guia d’integració de la perspectiva de gènere en la gestió de la salut laboral. Henart González.
Comments are closed.