La violència és un problema important de salut pública a nivell mundial prevenible i evitable. Aquesta violència impregna tots els àmbits de la societat, inclòs l’àmbit laboral i en aquest cas ens referim a la violència ocupacional.
La violència ha de ser eradicada de les organitzacions perquè és un risc per a la seguretat i la salut de les persones treballadores i, per aquest motiu, s’ha de gestionar en el marc de la prevenció de riscos laborals. No obstant això, la violència es pot manifestar de formes diverses, és per això que les estratègies per abordar-les també han de ser diverses.
En aquest webinar es van abordar aquestes i altres qüestions rellevants en matèria de violència ocupacional amb l’objectiu d’analitzar i diagnosticar la situació actual, així com d’establir les diferents estratègies i solucions per abordar el problema.
Vídeo de la jornada
Documentació de la jornada
Ponència
Presentació de la guia
Sra. Manuela Brinques
Ponència
Experiència prèctica Consorci Sanitari Alt Penedès Garraf
Sr. Genís Cervantes
Ponència
Experiència pràctica Ajuntament de Barcelona
Sr. Pere Luque
Ponència
Experiència pràctica Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona
Sr. Santiago Comas
Documentació relacionada
Guía de violència ocupacional: diagnòstic de la situació actual i estratègies d’abordatge.
Foment del Treball, l’any 2022, va editar una guía que aborda una aborda una part de la violència ocupacional, concretament la que es refereix a les agressions físiques i verbals, tant d’origen intern com extern. Després d’una primera part de definicions i contextualització, s’exposa la necessitat de saber reconèixer l’agressió per poder notificar-la i investigar-la. Una de les grans mancances a l’hora d’abordar l’agressió verbal és la dificultat d’interpretar-la com a tal. Una recollida correcta de tota la informació rellevant d’un succés violent és fonamental per poder identificar-ne les causes i valorar solucions per evitar que es repeteixi.
Comments are closed.