L’entrada en vigor de la Llei 10/2021, de 9 de juliol, de treball a distància té per objectiu, de manera general, proporcionar una resposta equilibrada entre les necessitats de les empreses i les noves formes de prestació del treball per part dels treballadors. Aquesta Llei ha establert el marc normatiu per a la regulació, entre altres, del teletreball, entès com “aquell treball a distància que es duu a terme mitjançant l’ús exclusiu o prevalent de mitjans i sistemes informàtics, telemàtics i de telecomunicació”.
A aquest fet s’ha unit la situació actual per la que estan passant les empreses en relació als canvis organitzatius i actitudinals que han hagut d’assumir durant els últims temps degut a la Covid-19, precipitant la transformació de treballadors essencials en teletreballadors.
Per aquests motius, és necessari el desenvolupament de metodologies àgils i fàcilment aplicables que facilitin la realització de les avaluacions de riscos del lloc de treball de forma efectiva, comptant que aquestes han passat a ser realitzades per lloc de treball a ser totalment personalitzades degut a les infinites variants que es poden donar en l’espai de treball al estar aquest situat en el domicili del treballador. A aquesta situació s’ha d’afegir que no sempre serà possible que la identificació dels riscos del lloc del treball pugui ser realitzada per un tècnic especialitzat pel que s’evidencia la necessitat de definir un mètode de treball que resolgui aquesta situació.
Us convidem a visualitzar l’enregistrament del Webinar, realitzat per presentar la Guia per desenvolupar una metodologia d’avaluació dels riscos laborals associats al teletreball, editada per Foment del Treball a l’any 2021 i compartir les experiències desenvolupades per diferents empreses i les bones pràctiques implementades en aquesta matèria.
Vídeo de la jornada
Documentació de la jornada
Ponència
Presentació de la Guia per desenvolupar una metodologia d’avaluació dels riscos laborals associats al teletreball.
Ponència
Bones pràctiques en l’avaluació de riscos laborals associats al teletreball. PageGroup.
Ponència
Bones pràctiques en l’avaluació de riscos laborals associats al teletreball. Universitat Pompeu Fabra.
Guia
Guia per desenvolupar una metodologia d’avaluació dels riscos laborals associats al teletreball. Foment del Treball
Comments are closed.