- El president de Foment ha destacat que “aquests dos projectes són absolutament complementaris, tant políticament com tècnicament.
- Sánchez Llibre ha apuntat que “ara és el moment de la gran diplomàcia” i de buscar la complicitat del futur Govern italià i del Govern alemany “perquè el Govern francès no posi traves a la construcció del Midcat”.
- Foment s’ha posat en contacte amb líders i autoritats polítiques italianes, entre elles l’exprimer ministre del país i president del Partit Demòcrata italià, Enrico Letta, per transmetre-li que aquesta és una gran oportunitat per rebaixar la dependència d’Europa del gas rus.
En declaracions als serveis informatius de Mediaset Itàlia que s’emetran dilluns que ve, el president del Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha insistit en què “el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha de liderar sense complexos que Espanya sigui el hub d’interconnexió gasística i d’hidrogen verd més important del Sud d’Europa, tant des de la perspectiva de fer realitat el Midcat amb la connexió des d’Hostalric amb França, com també l’aposta per la construcció del gasoducte submarí entre Barcelona i Livorno”. Sánchez Llibre ha destacat que “aquests dos projectes són complementaris”.
El president de Foment ha destacat que “aquests dos projectes són absolutament complementaris, tant políticament com tècnicament. La interconnexió gasística del Midcat i la submarina entre Barcelona i Livorno es complementen. No hem de partir de la base que un projecte substitueix l’altre. Són perfectament compatibles tots dos i des de Foment defensem que la construcció dels dos gasoductes —el terrestre i el marítim— sigui una realitat”.
SEGON AUDIO DE JOSEP SÁNCHEZ LLIBRE
Sánchez Llibre ha assenyalat que Foment anima el Govern espanyol i al seu president Pedro Sánchez a buscar la complicitat del futur Govern italià, que sortirà de les urnes el proper 25 de setembre, conjuntament amb la del Govern alemany, encapçalat pel canceller Olaf Scholz, “perquè el Govern francès no posi traves a la construcció del Midcat”. El president de la patronal ha assegurat que “ara és el moment de la gran diplomàcia”.
En aquest sentit, Foment del Treball s’ha posat en contacte amb líders i autoritats polítiques italianes, entre elles l’exprimer ministre del país i president del Partit Demòcrata italià, Enrico Letta, per transmetre-li que aquesta és una gran oportunitat per rebaixar la dependència d’Europa del gas rus.
Sánchez Llibre ha remarcat que “Espanya ha d’aprofitar aquesta gran oportunitat d’emmagatzematge que disposa a través de les set plantes regasificadores, que representen ni més ni menys el 50% d’aprovisonament de la Unió Europea”. I ha afegit que “juga al nostre favor que tots dos projectes poden ser finançats per fons europeus, englobats en el programa europeu REPowerEU.
Foment del Treball considera que aquests dos projectes complementaris permetrien a la Unió Europea diversificar les fonts de subministrament de gas a través de diversos països —com Algèria, el Canadà, els Estats Units, Veneçuela, Qatar i Nigèria—, assegurant la garantia de sostenibilitat, competitivitat i de subministrament.
El gasoducte submarí Barcelona-Livorno
El gasoducte submarí entre Barcelona i Livorno és una infraestructura d’uns 700km de connexió i un cost estimat entre 2.500 i 3.000 milions d’euros, amb un termini de construcció d’uns 2 anys.
Al port de Barcelona hi ha la planta regasificadora més gran de la Mediterrània.
El gasoducte Barcelona-Livorno, conjuntament amb la connexió MIDCAT, que la Unió Europea considera imprescindible com un corredor d’hidrogen renovable, poden permetre l’establiment d’un nou mercat de l’energia a nivell europeu.
Comments are closed.