- A la jornada es van exposar els resultats de l’estudi sobre la innovació a la Formació Professional a Catalunya que està recollit a la publicació “La Formació Professional i Innovació a Catalunya” , realitzat pel Grup de Recerca d’Anàlisi Social i Organitzativa de la Universitat Rovira i Virgili.
La consolidació del triangle que formen la creació de noves fórmules per fer passos endavant, les empreses i el món educatiu és bàsica per garantir una Formació Professional de qualitat i adaptada a les demandes de l’actualitat i els requeriments del futur.
Conscients d’aquesta realitat, que ha estat llargament debatuda durant els últims anys i que segueix essent un tema de rabiosa actualitat, les instal·lacions de CEPTA han acollit recentment la jornada ‘La teva empresa, la FP i la innovació es donen la mà’, una sessió orientada a descobrir les bones pràctiques que algunes empreses ja treballen en els centres de Formació Professional de les nostres comarques.
Durant la sessió celebrada a les instal·lacions de la confederació empresarial es van presentar alguns casos pràctics que es desenvolupen amb èxit, experiències com la de l’IES Baix Camp que, com ja han explicat alguns mitjans de comunicació, desenvolupa diverses línies d’investigació per a proporcionar solucions a empreses com Nestlé-Brasilia, desenvolupades pels mateixos alumnes del centre.
Que és el programa InnovaFP?
La jornada va servir per a presentar les línies generals del programa InnovaFP, una iniciativa que recull l’activitat de diversos centres formatius de tot Catalunya i que representen un exemple a seguir per integrar els tres conceptes de manera efectiva.
A l’estudi “La Formació Professional i Innovació a Catalunya” es fa una anàlisi de l’estat de la qüestió i s’extreuen diverses conclusions com “l’encert de la creació de la xarxa InnovaFP, malgrat la necessitat d’un major desenvolupament d’aquesta”.
D’aquesta manera, els centres adherits a aquesta línia de treball desenvolupen estratègies per a millorar les tècniques que s’usen en el món de l’empresa. Dins de les aules, els estudiants proposen diverses sortides per tal de resoldre els diferents reptes, s’estudia la viabilitat de les propostes presentades, s’elaboren els prototips, es duen a terme els assajos i, finalment, es milloren els prototips fins a arribar a la industrialització.
En funció del projecte, el centre participa en la totalitat del projecte o en una part determinada, el que assegura l’adquisició d’experiència per part dels alumnes.
Comments are closed.