- La companyia reuneix més d’un centenar de persones a Barcelona per a analitzar com identificar i fidelizar talent, el principal repte per a 3 de cada 4 empreses
- El president de Grup Nortempo, Bartolomé Pidal, assegura que “sense talent no hi ha futur empresarial, és l’energia de les organitzacions de cara al futur”
- Xavier Marcet dona les claus del “lideratge humanista”, amb la col·laboració, el constant aprenentatge i la construcció d’un llegat com a pilars
- El panell d’experts coincideix en la flexibilitat laboral, sentiment de pertinença, confiança, treball en equip i lideratge humil com a palanques per a fidelizar el talent i transformar les companyies
El 54% de les companyies situa a l’atracció de talent com un dels principals reptes en el context actual. Per tant, conèixer com identificar-ho, captar-ho i fidelizarlo és clau en la gestió empresarial, d’aquí el títol El talent com a motor del canvi, triat per Grup Nortempo per a la primera edició de #EncuentrosConTalento, en aquesta ocasió de la mà de Foment del Treball en la seva seu de Barcelona, i que va reunir més d’un centenar de persones.
En les seves paraules de benvinguda, el president de Grup Nortempo Bartolomé Pidal va assegurar que “sense talent no hi ha futur empresarial, per la qual cosa és la nostra obligació i responsabilitat descobrir-ho, fidelizarlo i desenvolupar-ho al màxim nivell”.
En l’ADN del Grup estan les persones, i la clau per a avançar és “incorporar talent com l’energia de cara al futur, contribuint al desenvolupament i creixement dels professionals dins de l’organització”.
La idea sobre el talent de Bartolomé Pidal la va recollir Xavier Marcet, una de les veus de referència del management humanista, president de Lead to Change, que va reflexionar sobre les organitzacions, el lideratge i el talent en el segle XXI.
Per a Marcet, el talent ha de ser “la suma del coneixement, competències, capacitat d’adaptació i de multiplicar amb els altres, és a dir, crear un ecosistema enfront del egosistema dels líders mal entesos”.
El lideratge humanista, la capacitat d’evolucionar mig pas per davant dels clients, fer que sumin tots els tipus de rols en un equip, el constant aprenentatge i la construcció d’un llegat han de ser els pilars de desenvolupament d’una empresa i els seus directius, per a “créixer fent créixer, tant als clients, com la comunitat de professionals i la societat”.
La Trobada amb Talent va culminar amb una taula rodona sobre El talent com a motor del canvi, moderada per Guillermo Pérez, director general de Transformació i Desenvolupament de Grup Nortempo. En ella, van participar Pablo G. Ruiz de la Torre, CEO de TRIVU, la directora de RH i comunicació en Laboratori Gebro Pharma Isabel Salas i José Luis Casal, conseller d’empreses de tecnologia i startups i Top Voice de LinkedIn.
En la seva introducció, Guillermo Pérez va insistir en la idea de la gran dificultat per a captar talent, i així ho reconeixen “tres de cada quatre empreses, i si parlem de sectors com el IT, tindrem una autèntica guerra per aconseguir professionals”; i va afegir que és un moment de reptes però també d’oportunitats, “als quals les empreses tenim la responsabilitat de donar respostes”, un enfocament que va servir per a començar la taula rodona.
Els tres ponents van coincidir en la necessitat de crear una cultura d’empresa atractiva, prioritzant a les persones, “en la qual els professionals se sentin un més, amb capacitat d’opinar i amb sentiment de pertinença”, afirma Salas. “Es va acabar el cafè per a tots, ara cal donar flexibilitat i adaptar les condicions laborals per a cada persona”, indica.
Per part seva, Casal considera que els millors ambaixadors per a una companyia són els seus treballadors més talentosos, per la qual cosa cal donar-los visibilitat, “apostant per la confiança, la innovació i la gestió de la diversitat”.
Des de TRIVU, el seu fundador Pablo G. Ruiz de la Torre va aprofundir en la necessitat de pertinença i de “la seguretat psicològica, buscat sempre la responsabilitat, que comença per cadascun”.
Per als experts, generar confiança, treballar en equip i apostar per models de lideratge horitzontals amb la humilitat com a clau, són algunes de les palanques fonamentals per a fidelizar el talent i transformar les companyies en un context ple de canvis.
Sobre Foment del Treball
Foment del Treball Nacional és la confederació que representa des de 1771 als empresaris i la potent indústria catalana i concentra actualment el 75% del PIB. El seu objectiu és ser líder social i referent d’opinió pública a favor del progrés de Catalunya com a motor econòmic del sud-oest d’Europa i de la conca mediterrània, en un entorn de llibertats, economia de mercat i societat del benestar.
Així mateix, defensa els interessos dels empresaris catalans en general -i dels associats en particular-, promovent un entorn favorable per a l’activitat productiva en diàleg amb els poders públics i els representants de la societat civil.
Sobre Grup Nortempo
Amb més de 30 anys d’evolució constant al servei d’organitzacions empresarials en el camp de la gestió de Recursos Humans, Grup Nortempo ofereix múltiples solucions als seus clients, des de treball temporal, passant per la selecció, formació, consultoria, outsourcing o Centre Especial d’Ocupació.
Amb una plantilla de 500 empleats i més de 50 centres de treball a Espanya i Portugal, el grup empresarial compta amb tots els mitjans necessaris per a acompanyar a les companyies en el seu camí cap a l’eficiència i productivitat en la gestió integral de RH.
Comments are closed.