- Les quatre entitats sumen forces per impulsar els objectius del projecte de networking NETME, que pretén consolidar una forta xarxa de suport i col·laboració entre dones empresàries marroquines i espanyoles.
Foment del Treball, Fepime, l’Associació de Dones Emprenedores del Marroc (AFEM) i Fundació Tanja han acordat la signatura d’un convenió de col·laboració per posar en marxa els objectius del projecte NETME, un networking empresarial femení entre el Marroc i Espanya.
El president de Foment, Josep Sánchez Llibre, la presidenta de Fepime, Ma. Helena de Felipe, i el cap de gabinet, Jordi Casas, s’han reunit avui a la seu de la patronal amb la presidenta de la Fundació Tanja, Rosa Cañadas, la presidenta d’AFEM, Leila Doukali, la primera vicepresidenta de l’associació, Souad Maadir Tarmidi, la secretària general, Amal Alami, i la coordinadora del projecte NETMA, Wassila Kara Ibrahimi. Durant la trobada, els participants representants de les diferents institucions s’han compromès a sumar forces per promocionar el projecte NETME, creat per potenciar la figura de la dona en el sector empresarial d’Espanya i el Marroc.
Impulsat per la Fundació Tanja i amb la col·laboració d’AFEM, NETME neix amb l’objectiu de consolidar una forta xarxa de suport i col·laboració entre dones empresàries marroquines i espanyoles per impulsar l’emprenedoria femenina a nivell internacional.
En aquest sentit, NETME pretén connectar empresàries de tots els sectors del món empresarial marroquí espanyol per construir sinergies a través d’actes, trobades, activitats de networking, possibles col·laboracions, entre altres accions, per crear oportunitats, compartir coneixements i potenciar el talent femení. La inscripció al projecte és gratuïta i sense límit d’edat.
Sobre NETME
El projecte NETME compta amb tres línies d’acció: Mentoring, Exchange i Networking.
NETME Mentoring consisteix en un programa d’intercanvi internacional i d’aprenentatge destinat a noves empresàries que, o bé hagin creat una empresa en els últims anys, o bé tinguin la intenció de crear-la en un futur pròxim. Una vegada dins del programa, rebran l’acompanyament d’empresàries ja experimentades del país veí, les seves mentores, que les acolliran en les seves pròpies empreses per guiar-les en el seu futur més immediat.
D’altra banda, NETME Exchange és un programa d’intercanvi pensat per a empresàries ja experimentades que comptin amb un mínim de 5 anys d’experiència directiva, i que disposin d’una seu empresarial per poder acollir les seves homòlogues.
Finalment, NETME Networking consisteix en la creació d’una plataforma digital que permeti posar en contacte empresàries marroquines i espanyoles i, en definitiva, consolidar aquesta xarxa de suport d’empresàries a nivell internacional que vol impulsar aquest projecte per treballar i aprendre de manera conjunta.
Sobre AFEM
AFEM és una associació sense ànim de lucre, amb més de 20 anys d’existència, reuneix i representa les dones empresàries marroquines. Té com a objectiu la promoció de l’emprenedoria femenina. El suport a la competitivitat, el desenvolupament de xarxes i el desenvolupament econòmic de les regions, secundant tota iniciativa que fomenti l’emprenedoria femenina.
Sobre Fundación Tanja
Fundada a la fi de 2007, centra en un primer moment el focus d’atenció en les relacions España/Marroc, per canviar les percepcions, destacar el paper de la dona en les dos territoris, crear complicitats que afavoreixin els intercanvis comercials, culturals i de coneixement, sensibilitzar i projectar Àfrica com a font d’oportunitat per a empreses espanyoles i crear complicitat i llaços entre les dues parts.
Comments are closed.