- En total s’han realitzat durant tota la setmana cinc sessions d’una hora a diversos instituts públics de Barcelona, Lleida, Tarragona i Girona per motivar els estudiants en la seva futura carrera professional.
- Han participat en aquesta iniciativa directives de prestigi com la presidenta d’Iberboard, Virginia Guinda, la CEO de Carinsa, Vanesa Martínez, la presidenta de Costa Brava Mediterranean Foods- Grup Cañigueral, Elisabeth Cañigueral, la CEO de Tick Translations, Silvia Sabrià, la fundadora de Peña Advocats, Virginia Peña, la propietària i gerent de Bodegues Clos Galena, Mercè Dalmau, la directora corporativa de B-Biosca, Lurdes Biosca, i la directora tècnica de Construccions Pallàs, Pilar Pallàs.
Del dilluns 9 de març a dimecres 11 de març han tingut lloc els tallers “El món empresarial, en femení” a diversos instituts públics de Catalunya en el marc de la primera edició de la Foment Week. La setmana, impulsada per Foment del Treball i coorganitzada amb la consultora multidisciplinar Grant Thornton, és un espai de debat obert per posar en valor el paper del món empresarial dins la societat i debatre els reptes europeus.
Durant les quatre sessions organitzades a centres de Barcelona, Lleida, Tarragona i Girona, directives de prestigi han abordat diverses qüestions al voltant de la igualtat dins l’entorn laboral. S’ha reflexionat sobre el paper que tant homes com dones desenvolupen en determinades professions i com els estereotips de gènere establerts dins el món professional actual poden anar canviant.
Taller a l’IES Ernest Lluch de Barcelona
Durant la sessió a l’IES Ernest Lluch de Barcelona, que ha durat una hora, la presidenta d’Iberboard i vicepresidenta de Foment, Virginia Guinda, juntament amb la CEO de Carinsa, Vanesa Martínez, han pogut explicar de manera directa i propera la seva experiència personal a un grup d’estudiants de 1er de Batxillerat. S’han centrat en quin ha estat el camí per arribar a la seva posició actual. Les dues empresàries, que actualment estan dirigint una companyia, han transmès als estudiants que han de lluitar per aconseguir allò que es proposin al llarg de la seva formació acadèmica i la seva trajectòria professional i que l’únic que els ha de diferenciar en el mercat laboral són les seves capacitats i no les qüestions de gènere.
“Gràcies a la vessant social de la Foment Week en què s’emmarca aquest taller, han pogut conèixer de primera mà experiències empresarials internacionals que en el seu dia a dia veuen de manera molt llunyana”, assegura Guinda.
Per part seva, Martínez, subratlla que “m’he pogut apropar als futurs professionals del nostre país. Els he pogut traslladar que han de tenir clar que, siguin homes o siguin dones, si volen poden complir els seus somnis amb esforç, dedicació i passió”.
Taller a l’IES Jaume Vicens Vives de Girona
La presidenta de Costa Brava Mediterranean Foods – Grup Cañigueral, Elisabeth Cañigueral, una de les principals companyies càrniques de Catalunya, i la CEO de Tick Translations, Silvia Sabrià, companyia líder en serveis lingüístics i traduccions, s’han trobat amb un grup d’estudiants de 4t d’ESO, de l’assignatura Economia i Empresa, de l’IES Jaume Vicens Vives de Girona.
“La Foment Week ajuda al nostre institut, que té una llarga trajectòria de més de 175 anys a Girona, a mostrar a l’alumnat l’obertura al món empresarial, el valor que representa l’empresa per a la societat i el paper de la dona i la seva integració a l’empresa i, en especial, fomentar l’apoderament de la dona en el món empresarial”, asseguren des de l’IES Ernest Lluch.
Cañigueral ha destacat que “els alumnes es troben en un moment de la seva vida en que han de prendre decisions molt importants. Amb aquesta iniciativa esperem posar en valor que la formació és clau perquè puguin triar a la vida el que volen fer. Els he pogut transmetre que com més coneixes el que fas i el per què ho fas, la teva feina t’agrada més i hi treballes molt més a gust”.
Per últim, Sabrià ha dit que “sempre és un orgull poder col·laborar amb accions com aquesta que contribueixen a l’empoderament de la dona en el món empresarial. A més, poder fer-ho a l’escola on vaig estudiar, pot ajudar als alumnes a veure que amb molta formació, ganes, passió poden aconseguir tot allò que es proposin”.
Taller a l’IES Tarragona
A l’IES Tarragona, la fundadora de Peña Advocats, Virginia Peña, firma d’advocats situada a Reus, i la propietària i gerent de Bodegues Clos Galena, Mercè Dalmau, de vins ecològics al Priorat, han compartit la seva experiència personal amb un grup d’estudiants de 4t d’ESO. Tant per l’institut com per les empresàries, la sessió ha estat molt profitosa ja que com han afirmat des de l’IES Tarragona, “els alumnes admiren les històries personals i les experiències. Iniciatives així els ajuden a veure la realitat del mercat laboral”.
“Per a mi, el millor consell que els podem donar als alumnes és que han de ser constants, ja que un fracàs o una dificultat és un aprenentatge per seguir creixent. Que s’atreveixin i no es rendeixin”, ha assegurat Peña.
Dalmau ha subratllat que “La dona empresària té el repte de superar totes les barreres i obrir-se un camí en un món d’homes, sobretot en l’àmbit de l’enologia. Aquesta sessió serveix per apropar la nostra història i motivar als nois i noies a perseguir el seu somni”.
Taller a l’IES Caparrella de Lleida
La directora corporativa de B-Biosca, Lurdes Biosca, i la directora tècnica de Construccions Pallàs, Pilar Pallàs, han visitat els estudiants de 4t d’ESO de l’IES Caparrella de Lleida. El centre ha assenyalat que amb la trobada “els nostres alumnes han après a ser més emprenedors, i a lligar el món teòric de l’escola amb el món pràctic de l’empresa”.
“Gràcies a aquest taller, que forma part de la vessant social de la Foment Week, hem pogut compartir el nostre dia a dia amb els estudiants. Trobo que per a nosaltres també es profitós, ja que ens ha donat la possibilitat d’establir aliances entre l’empresa i l’escola”, ha assegurat Biosca.
Per part seva, Pallàs ha afirmat que “el fet de poder explicar la nostra experiència als nois i noies que estan començant a encaminar-se cap a un futur laboral, t’ajuda a veure i conèixer les inquietuds i els valors de les noves generacions”.
Taller de voluntariat corporatiu per impulsar la inserció laboral
Aquestes sesions s’emmarquen dins la vessant social de la Foment Week, impulsada per Foment del Treball, que suma un total de 7 iniciatives per posar en valor el paper del món empresarial dins la societat, com la del “Voluntariat corporatiu, impulsant el valor del futur laboral” que ha tingut lloc a la seu de la patronal. Una iniciativa dirigida a joves en situació de vulnerabilitat que té l’objectiu de millorar les seves oportunitats d’inserció professional, preparant-los per a afrontar amb èxit una entrevista laboral a través del format de cites ràpides o Speed Dating.
Foment Week
La Foment Week és un espai de debat obert per posar en valor el paper del món empresarial dins de la societat i debatre els reptes europeus. La setmana desenvoluparà un programa d’activitats que serviran per apropar l’activitat empresarial a diferents camps com l’escola, la universitat o el tercer sector. Foment del Treball és l’impulsor d’aquest projecte que se celebrarà anualment. En aquesta edició compta amb Grant Thornton com a coorganitzador i Global Partner.
Comments are closed.