Foment del Treball confia que després de les eleccions municipals s’obri un període de negociació i pacte que prioritzi la governabilitat dels consistoris catalans. Per tant, Foment reclama que els acords polítics que s’assoleixin a les institucions locals no paralitzin l’activitat econòmica.
El procés electoral culminat aquest diumenge 24 de maig, i que ha registrat un notable índex de participació ciutadana a Catalunya, ha deixat molts consistoris catalans amb una gran fragmentació de la representació política, davant la qual cosa la patronal catalana reclama que els necessaris acords de govern anteposin la governabilitat municipal i no paralitzin l’activitat administrativa necessària per al bon funcionament de l’economia local. En aquest sentit, destaca la situació de l’Ajuntament de Barcelona, on les eleccions no han deixat cap majoria folgada i on Foment espera que la capacitat de negociació i pacte redundi en favor de la ciutadania i de l’activitat econòmica d’un enclavament tan determinant per al global de Catalunya. Les formacions polítiques actuaran, sens dubte, en benefici del progrés de la ciutat, de la seva gent i de la projecció d’una capital amb un gran reconeixement internacional.
La creixent activitat econòmica i empresarial de Catalunya requereix municipis amb governs forts per tal de continuar sent un dels territoris del sud d’Europa més dinàmics i atractius per noves inversions. Els ajuntaments han de tenir la capacitat de redactar pressupostos que donin suport a l’activitat econòmica i la creació d’ocupació.
Quant al global de l’Estat, l’escenari de fragmentació és similar al presentat als consistoris catalanes, per la qual cosa, Foment, de la mateixa manera, espera que es garanteixi la governabilitat eficient i l’estabilitat suficient que demana la incipient recuperació econòmica.
Comments are closed.