Foment del Treball organitza una jornada per promocionar les oportunitats de negoci i inversió a Xile, país que en els últims 10 anys ha mantingut una tendència creixent del comerç exterior amb Espanya, com a conseqüència en gran mesura de l’entrada en vigor de l’Acord d’Associació Unió Europea-Xile, fet que ha duplicat les exportacions a la regió i triplicat les importacions. “En un context de creixents tendències proteccionistes, la UE i Xile són dos socis que coincideixen en voler mantenir les seves economies obertes al comerç i la inversió, i pretenen donar forma i promoure les normes de comerç i intercanvi d’avantguarda, inclòs el desenvolupament sostenible, la igualtat de gènere i la lluita contra la corrupció”, ha destacat el director d’Internacional, Kilian Garcia, en la benvinguda a l’acte.
Per la seva part, el cònsol general de la República de Xile a Barcelona, Jaime Bascuñán, ha expressat la seva confiança quant a les fortaleses econòmiques de Xile. “Des de ja fa anys podem dir que quan pensem en Xile ens ve al cap un país estable amb seguretat jurídica i amb un nivell de risc molt baix. No hi ha dubte que Xile té l’ambició i la capacitat per convertir-se en un referent a l’Amèrica Llatina quant a l’atracció d’inversió estrangera directa” ha assenyalat Bascuñán.
També han participat en la jornada el director de l’Agència de Promoció de la Inversió Estrangera del Govern de Xile (InvestChile), Cristián Rodríguez Chiffelle, junt amb el cap de la Unitat d’Inversions de la mateixa, Salvatore Di Giovanni, per presentar les carteres de projectes i oportunitats de inversió dels sectors més representatius. El total d’aquest portafoli supera els 20.000 milions de dòlars estatunidencs en oportunitats d’inversió en sectors com ara Mineria, Indústria Alimentària, Energia, Infraestructura, Turisme i Serveis Globals i Economia Digital, entre d’altres.
Aquesta trobada forma part de l’agenda de promoció, en el marc del II Roadshow d’Inversions 2019 a Europa, amb el propòsit d’enfortir a Xile com a Hub de negocis i inversió d’Amèrica Llatina.
El lideratge econòmic de Xile
Xile manté un lideratge sostingut en la regió, considerant-se el país més competitiu des de l’any 1998, segons l’Índex Global de Competitivitat del Fòrum Econòmic Mundial – WEF. La inversió estrangera i les exportacions s’han convertit en un dels eixos fonamentals de l’economia xilena. Compte amb un model pioner per a Amèrica del Sud en el desenvolupament d’una política d’atracció d’inversions, comptant amb mecanismes jurídics clars i estables.
En general, la normativa es caracteritza per la igualtat del tracte pels agents locals i estrangers, el lliure accés a quasi tots els sectors econòmics i un Estat amb polítiques de regulació transparents de cara a l’activitat dels inversors.
Foment Internacional. Detectar i aprofitar oportunitats de negoci i inversió arreu del món
La tasca de Foment en favor de la internacionalització de l’economia i les empreses catalanes inclou la recerca i exposició de noves destinacions per a les empreses que han obert mercat i la promoció de la iniciació en el cas d’aquelles empreses que es plantegen la projecció exterior per primera vegada. En aquest sentit, la patronal organitza missions empresarials per a l’obertura de nous mercats i ofereix diverses jornades anuals de detecció d’oportunitats de negoci i inversió arreu del món.
Així, les jornades que organitza el departament Internacional de Foment proporcionen una visió integral, clara i pràctica de temes que són importants per a l’empresa que està en procés d’internacionalització o que està internacionalitzada i necessita estratègies per continuar amb el seu creixement.
La principal motivació d’aquestes jornades consisteix en apropar a les empreses catalanes les oportunitats que existeixen a l’exterior per comercialitzar els seus productes o serveis. Les jornades d’Internacional durant el 2018 van comptar amb l’assistència de més de 1.000 professionals.
Comments are closed.