Foment del Treball ha presentat avui davant l’Assemblea General la renovació de tots els òrgans consultius -Consell Assessor, Consell Consultiu i Comissions assessores- després de les eleccions del passat 4 de desembre per la presidència i Junta Directiva de la institució. D’aquesta manera, el president, Joaquim Gay de Montellà, inicia el segon mandat amb el propòsit de dinamitzar l’activitat de l’organització des de la pluralitat, la unitat i la independència. “La unitat és un valor que cal conservar per sobre de tot”, considera Gay de Montellà en el seu discurs davant l’Assemblea General de Foment.
La sessió de l’Assemblea ha comptat com a invitat el Ministre d’Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, que ha ofert una conferència als membres de l’Assemblea i ha debatutat amb ells sobre l’actualitat econòmica del país.
Durant els mesos de gener i febrer Foment del Treball ha constituït un total d’11 comissions (Medi Ambient, Emprenedors, Indústria, Internacional, Turisme i Serveis, Infraestructures, Unió Europea i Programes Europeus, Fiscal i Economia, Innovació, Formació, Laboral i Recursos Humans) durant un procés obert i participatiu. Pràcticament totes les comissions ja han definit el seu pla de treball que té l’objectiu de contribuir al creixement del pes de la indústria a Catalunya des de la perspectiva de la innovació, la internacionalització i la formació.
Gay de Montellà ha destacat davant l’Assemblea l’impuls de Foment a la creació d’un centenar d’empreses a partir de l’assessorament a un total de 800 projectes. “Ha estat un treball -assenyala Gay de Montellà- que ha comptat amb el suport i la participació de les organitzacions patronals de Girona, Tarragona i Lleida i amb la col·laboració de AFAEMME”.
Amb tots els òrgans de govern renovats, les comissions i els grups de treball, Foment compta amb l’estructura tècnica necessària per contribuir a acompanyar les administracions en la creació de l’entorn més favorable per a les empreses. En aquest sentit, Gay de Montellà ha anunciat la celebració en el mes de juny d’una cimera per la Indústria. “La indústria -explica el president de Foment- és un pilar fonamental de la nostra identitat empresarial i la clau del nostre futur com a societat”
Internacionalització i innovació
Catalunya és avui en dia una de les regions més industrialitzades d’Europa i té la capacitat d’aconseguir l’objectiu de situar la indústria en el 20% del PIB, tal com han marcat les directrius comunitàries. Això només és possible si les empreses catalanes afronten els reptes de la internacionalització i la innovació. Des de la Comissió d’Internacional i la vicepresidència de la CEOE, Foment ha previst una potent acció exterior per afavorir l’obertura de nous mercats, formalitzar aliances amb socis estrangers i captar inversions.
Respecte de la Innovació, Foment ha reforçat la seva comissió per promoure la transició cap a l’economia digital consolidant l’ús de les TIC. L’economia digital requereix nous processos, noves relacions amb els clients, el disseny de nous serveis i productes i, al final, el desenvolupament de nous models de negoci.
La Formació
Quant a la Formació, Foment ha creat un nou departament tècnic dedicat al coneixement i la formació professional que, juntament amb la Comissió de Formació, té el propòsit de promoure a Catalunya un nou sistema de formació més connectat amb les necessitats laborals i l’oferta de les empreses. En aquest sentit, el president de Foment s’ha mostrat crític amb el reial Decret de Reforma de la Formació.
“Els empresaris -apunta el president de Foment en el seu discurs- som els que coneixem millor les necessitats i prioritats formatives de les empreses i dels treballadors i, per tant, és impensable que la llei que prepara el Govern ens aparti de la gestió dels fons i de la implantació efectiva d’aquesta formació”.
Comments are closed.