La històrica publicació periòdica de Foment del Treball –que té l’origen a l’any 1849- obre aquest setembre de 2014 una nova etapa que, sota la capçalera F. La revista de Foment, es lliga a la tradició europea de revistes de pensament i ofereix anàlisi i reflexió des de la perspectiva dels acadèmics, els filòsofs, els escriptors, els periodistes, els poetes o els artistes. Foment ofereix el seu impuls com a institució editora per obrir els focus d’anàlisi de la seva publicació a totes aquelles qüestions d’interès humà, des de l’economia i l’empresa –evidentment- fins a la política, la història i les belles arts. El director de la revista del Foment en aquesta nova etapa és l’escriptor i periodista Valentí Puig. La publicació es realitza amb la participació de Prisma Publicaciones, del Grupo Planeta.
Nova etapa. Història 2.141
El número 2.141 és el primer de la nova etapa perquè dona continuïtat històrica a una publicació que comença l’any 1849 (aleshores un diari anomenat El bien público) i que neix des de la iniciativa empresarial. Foment del Treball vol, amb aquesta publicació, contribuir a la tradició europea de revistes de pensament amb un projecte editorial obert i plural, viver d’idees, que tracta de satisfer les ganes de saber i entendre en un moment clau de transformació social, política i econòmica.
Aquest primer número de la nova etapa enllaça, com a gran tema monogràfic, la post crisi europea amb els fets de 1914 que van canviar Europa i el món la Primera Gran Guerra. Amb la participació d’autors de prestigi com Ignacio Vidal-Folch, José M. de Areilza, Lluís Foix, Carme Riera, Xavier Pla, Maricel Chavarría, Xavier Cubeles o Marc Bassets, la nova època de la revista del Foment ofereix també anàlisi sobre la Catalunya de 1914, la Crisi dels Míssils entre els EEUU i la URSS, Joan Prim, el paper del contratenor en l’òpera o el Big Data. Un selecció d’autors, textos, idees i relats per entendre què va passar, analitzar on som i intuir què ha de venir. Des de la perspectiva de les humanitats i amb el propòsit de transformar en idees senzilles situacions complexes, explorar per investigar i comprendre millor.
La nova F. La revista del Foment s’edita en versió catalana i en versió castellana i la rebran els associats de Foment del Treball i representants empresarials, sindicals, culturals i institucionals que tenen relació amb Foment. La publicació, alhora, restarà de moment oberta i de consulta gratuïta a través d’aplicacions per a dispositius mòbils de sistemes operatius IOS i Android.
Foment del Treball, promoció del coneixement
Foment del Treball Nacional és la confederació que representa des de 1771 els empresaris i la potent indústria catalana. Com a institució estretament arrelada a la societat civil de Catalunya i d’Espanya, Foment es compromet amb el progrés econòmic i humà també a través de la promoció del coneixement i de la seva difusió com a garantia de progrés. Foment treballa també per vindicar el valor social de l’empresari a través de l’aportació que la seva tasca fa al conjunt de la societat.
Comments are closed.