L’objectiu principal de Foment del Treball en les seves al·legacions, així com ja va fer en el seu moment amb la Circular 3/2020 de la Comisión Nacional de Mercados y de la Competencia (CNMC) sobre peatges al transport i distribució, és reduir el cost energètic de la indústria catalana perquè li permeti garantir la competitivitat amb la resta de l’Estat i els països europeus de l’entorn.
La indústria catalana pateix un greuge respecte a altres regions de l’Estat quant als costos energètics que s’hauria de modificar per poder competir amb igualtat de condicions. Des de Foment es reclama una variació en la definició dels nivells tarifaris segons la tensió utilitzada en les xarxes elèctriques.
Amb l’actual proposta, l’increment de costos de l’energia elèctrica per al sector industrial català podria representar fins un 14%, fet que no ajudaria a la necessària reactivació econòmica per sortir de la crisi produida per la pandèmia de la Covid-19.
Foment va proposar en el “Pla de Xoc per recuperar l’ocupació” una sèrie de mesures per reduir els costos energètics per a les empreses catalanes, com són una gestió eficient dels costos energètics, l’autorització de xarxes tancades de distribució eléctrica, un pla de renovació de sistemes de cogeneració o la implantació de l’Estatut del Consumidor Electrointensiu.
La patronal està compromesa en l’assoliment de l’objectiu de neutralitat climàtica per l’any 2050 proposat per la Unió Europea, mitjançant la descarbonització de l’economica i la transició a fonts energètiques renovables, tot mantenint l’ocupació i evitant la deslocalització, la competitivitat industrial i la creació de riquesa.
Comments are closed.