- Josep Sánchez Llibre es reunirà amb representants de la Comissió Europea i del Parlament.
- La delegació de la patronal catalana tractarà la reforma del mercat energètic europeu, la reindustrialització i l’afectació de la nova regulació farmacèutica.
El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, encapçalarà aquest dimarts 11 d’abril una delegació patronal al Parlament Europeu per tractar les qüestions que preocupen i urgeixen a l’economia catalana i espanyola. Foment es reunirà amb diversos membres de la cambra i de la Comissió Europea per valorar, entre altres assumptes, les prioritats de la presidència espanyola de la Comissió Europea, l’aplicació de la normatives Euro-7, la reforma del mercat energètic europeu, l’esdevenir del Corredor Mediterrani i l’afectació del nou paquet de regulació farmacèutica, derivada de la Unió de Salut, que està previst que s’aprovi a finals d’abril.
La patronal catalana està compromesa amb la descarbonització i l’economia circular, així com amb l’acompasament de les mesures que es prenguin amb la realitat del teixit empresarial de tota mena; pimes, micro, autònoms… Així mateix un altre repte que cal tenir en compte per al bon funcionament de l’economia i del desenvolupament industrial és aconseguir una transició digital que arribi a tots i un sistema de formació actualitzat a les necessitats del món laboral actual.
Una altra qüestió a tractar a Brussel·les serà la incentivació de l’autonomia de la Unió Europea en qüestions que van des de l’energia a les matèries primeres, amb la reindustrialització com a teló de fons i l’enfortiment del mercat intern.
Per tant, des de Foment es considera necessari traslladar la realitat dels empresaris catalans als representants de les institucions europees perquè siguin conscients d’aquestes problemàtiques que afecten la nostra economia, i instar la Comissió Europea a adoptar mesures creatives dirigides a frenar i compensar aquests costos extra que les empreses de totes les grandàries es veuen obligades a assumir a causa de la inflació que es viu a Espanya.
Això és especialment rellevant en relació a les pimes, ja que tant per a la seva supervivència com per a l’augment de la seva competitivitat en el context internacional és necessari que aquestes no només es mantinguin, sinó que siguin capaces d’implementar una transició verda i digital al mateix temps que augmenten la seva grandària per passar de micro i petites empreses a empreses mitjanes, de manera que puguin competir en igualtat de condicions amb la resta de països europeus, així com amb tercers països.
L’objectiu de Foment a Brussel·les és reiterar el desig de continuar actuant de corretja de transmissió entre les necessitats reals de les empreses catalanes i les institucions europees que són les que determinen el marc regulador relatiu a les problemàtiques comentades.
Comments are closed.