Els presidents de Foment del Treball i PIMEC, Josep Sánchez Llibre i Josep González, han lliurat avui a la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, un informe que demostra la inviabilitat jurídica de la proposta que va presentar el Consell General de Cambres de Catalunya a la consulta prèvia de l’avantprojecte de llei de les Cambres Oficials de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Catalunya.
El document, elaborat per l’advocat Manuel J. Silva de Roca Junyent, constata que la proposta del Consell de Cambres desborda la legislació actual en tant en quant pretén l’atribució per llei a les Cambres de Comerç de la representació universal, màxima, institucional i oficial, ordinària o natural, davant de les administracions públiques i del món empresarial, atribucions que “excedeixen amb escreix les finalitats que tant la Constitució com la legislació bàsica assignen a les Cambres de Comerç”.
Del document també se’n desprèn que “és significatiu que la proposta no esmenti en cap moment les organitzacions o associacions empresarials”, mentre que la Llei 4/2014 de les cambres de comerç “ho fa dotze vegades” i la normativa vigent “ho fa en dues ocasions”. Vall a dir a més que l’atribució d’una representativitat d’aquest abast “es fa en detriment del paper que l’ordenament jurídic atorga a les associacions o organitzacions empresarials”. Cal recordar que les patronals estan reconegudes constitucionalment, i, també, per l’Estatut dels Treballadors, i per la pròpia Llei Bàsica de Cambres.
Segons l’Informe, la proposta altera el contingut de l’atribució de funcions definides a les legislacions estatal i catalana” des d’una perspectiva en alguns casos exorbitant”.
Foment del Treball i PIMEC lamenten que s’hagi entrat en aquest conflicte institucional i espera que el Consell de Cambres faci una reformulació de la proposta i que el Departament d’Empresa i Coneixement faci les consideracions oportunes.
Comments are closed.