- Josep Sánchez Llibre: “Els empresaris tenim ànima social i farem el que calgui per millorar la vida de tots els ciutadans allà on no pot arribar el sector públic”
- Les entitats reclamen més visibilitat per als seus projectes i més implicació empresarial
Foment del Treball ha organitzat la jornada ‘Compromesos’ que té com objectiu donar visibilitat i enfortir el paper de les entitats del tercer sector i la seva col·laboració amb el sector privat al voltant de tres causes socials comuns: l’atenció als col·lectius més vulnerables, la investigació sanitària i la formació i inserció laboral per a persones amb discapacitat o risc d’exclusió social.
A banda, Foment ha presentat el Portal de la Solidaritat, servei per a la ciutadania i punt de trobada dinamitzador entre sectors. El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha apuntat que organitzar un acte com aquest “és un punt de partida” per assolir un objectiu clau per la patronal que és “millorar la col·laboració publicoprivada”. El líder patronal ha exposat que “defensem el repartiment de la riquesa per tal de reforçar la cohesió social i reduir les desigualtats socials”. Sánchez Llibre ha assenyalat que “cal buscar fórmules de interrelació entre les empreses i el tercer sector”.
El president de Foment ha manifestat que “avui estem aquí per parlar del que cal per millorar la vida de tots els ciutadans allà on no pot arribar el sector públic”. Per a Sánchez Llibre “la societat del benestar sense fundacions i entitats difícilment podria arribar a tothom”. El president de Foment ha indicat que “els empresaris som un element necessari per garantir la societat del benestar, i per a la generació de llocs de treball i de creació de riquesa”.
L’agenda de treball de l’esdeveniment ha comprès la celebració de tres taules rodones en què s’ha reunit ponents del tercer sector de diferents àmbits, facilitant el diàleg i la possibilitat d’establir relacions de col·laboració entorn de l’atenció als col·lectius més vulnerables, la investigació sanitària i la formació i inserció laboral per a persones amb discapacitat o risc d’exclusió social. Les entitats han demanat més visibilitat per als seus projectes -que sovint necessiten ajuda material i no econòmica- i més implicació empresarial.
A cadascuna de les taules, les diferents entitats assistents han comptat amb un espai propi per presentar les seves organitzacions, compartir les seves experiències i els projectes més destacats sobre els que ja treballen, subratllant la importància de la seva relació amb el sector privat per al desenvolupament dels projectes i programes socials.
En total, hi han participat representants de les següents entitats:
- Arrels Fundació
- Fundació Roure
- Pere Tarrés
- La Nau
- Mans Unides
- Creu Roja
- Fundació del Convent de Santa Clara
- Associació Contra el Càncer a Barcelona
- Banc de Sang i Teixits
- Fundació Institut d’Investigació en Ciències de la Salut Germans Trias i Pujol
- Fundació Albert Bosch
- Fundació Carme Chacón
- La Marató de 3Cat
- Aura Fundació
- Càritas Catalunya
- El Llindar
- Fundació Cies
- Fundació Get Up
- La Caixa Incorpora
- Fundació Mapfre
- Dincat
Totes elles han comptat a més amb un espai de networking posterior per intercanviar idees i explorar oportunitats de col·laboració futura.
Comments are closed.