Foment del Treball inicia un nou cicle de diàlegs entre cultura i empresa anomenat “Biblioteca per al foment del diàleg”. El president de la patronal catalana, Josep Sácnehz Llibre, ha donat la benvinguda en la primera sessió del cicle titulada “El somni de Barcelona”, la qual ha moderat el president de la Comissió de Cultura, Fèlix Riera.
“Un dels compromisos de Foment és incorporar la cultura, la indústria cultural, i activar el seu rol en l’entitat, ja que és un mecanisme molt potent per enfortir la cohesió social”, ha destacat Sánchez Llibre.
El col·loqui ha comptat amb la participació de l’historiador Enric Ruiz-Domènec, autor de Ricard Guillem o el somni de Barcelona, i l’empresari Lluis Torras, els quals han centrat el debat en el model de ciutat que cal construir en els propers anys a partir de la tradició emprenedora, oberta, cosmopolita i creativa de Barcelona, i abordarà reptes com la globalització, les noves tecnologies, les noves maneres de consum i els canvis polítics. Una conversa entre el coneixement del passat i les accions empresarials per identificar les potencialitats de Barcelona.
La biblioteca de Foment és el marc idoni, entre llibres, per establir una sèrie de diàlegs que ajudin a transmetre les potencialitats de la nostra societat. Escoltar a una sèrie de personalitats de la cultura que dialoguin amb una nova generació d’empresaris i empresàries que avui ja són una realitat que la ciutat ha de descobrir.
Sobre Enrique Ruiz-Domènech
Enrique Ruiz-Domènech és natural de Granada. Des de 1970 ha estat catedràtic d’Història Medieval d’Europa en la UAB. Professor visitant en diverses universitats d’Europa i d’Amèrica; a més de professor en la École donis Hautes Etudes de Paris, en l’Istitut Europeu de Studi Umanistici de Florència i en el Collège de France.
És acadèmic de número de la de l’Acadèmia Europea i de la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona; editor de la revista Història National Geographic. Va rebre el premi Ciutat de Barcelona d’assaig (2006) pel seu llibre “El repte de l’historiador”. Va ser triat el representant espanyol en la comissió de 27 historiadors per a Europa per la presidència de la Comissió Europea.
Autor d’uns cinquanta llibres escrits en espanyol, català, francès i italià entre els quals es troba una biografia del Gran Capità publicada per Einaudi; un llibre sobre Europa amb diverses edicions, la francesa en Editions Saint-Simon; una “Nova Història d’Espanya” que va per la quarta edició. El seu últim llibre Informe sobre Catalunya (Taurus castellà i Rosa del Vents en català) també per la quarta edició.
Sobre Lluís Torras
Luís Torras és llicenciat i màster en Administració i Direcció d’Empreses per ESADE i màster per la School of Economics and Management a la Universitat de Tsinghua (Beijing). Actualment és analista financer a Gesiuris AM dins dels fons d’inversió Panda Agriculture Water Fund, Japan Deep Value i a Koala capital Sicav. Abans, havia treballat a Madrid, Nova York i Londres al sector de la consultoria estratègica i la banca d’inversió a companyies com Roland Berger Strategy Consultants, Bluecap i Atlas Capital Close Brothers.
Actualment és també cap del Servei d’Estudis de l’Institut Agrícola Català de Sant Isidre i VP del IEEF. Addicionament és autor del llibre El despertar de China (Madrid: IEE, 2013), entre d’altres col·laboracions, i escriu de forma puntual sobre finances i llibres a Actualidad Económica, Culturas La Vanguardia, World Economic Forum o The New Barcelona Post.
Comments are closed.