- Josep Sánchez Llibre demana respecte pels empresaris i per l’economia productiva en un moment d’incertesa econòmica com l’actual
- La patronal catalana assegura que la nova taxa vulnera l’autonomia de les comunitats autònomes, la seguretat jurídica i la capacitat econòmica dels contribuents sent confiscatòria
El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha comparegut en roda de premsa per mostrar la “preocupació per les darreres decisions del govern del PSOE i Podemos, sobretot inspirades per Podemos” que afecten l’economia productiva “sense diàleg previ”. Pel dirigent patronal es tracta de “decisions precipitades, que minven la confiança empresarial i la seguretat jurídica per les decisions que els empresaris han de prendre cada dia”. Per il·lustrar la situació, Sánchez Llibre ha indicat: “Els empresaris no podem anar a cop de titular cada dia”. Un dels elements que ha disparat les alarmes és el nou impost a les grans fortunes que està pendent de la seva aprovació definitiva al Senat. Davant d’aquesta situació Foment ha anunciat que impulsarà la presentació d’un recurs d’inconstitucionalitat a aquest nou impost de les grans fortunes. La patronal catalana notificarà aquesta iniciativa a la CEOE.
“Demanem més respecte als empresaris i a la seguretat jurídica” ha indicat Sánchez Llibre tot recordant que a Espanya hi ha 3 milions d’empresaris i autònoms que donem feina a 17 milions de treballadors. Tot i que el president de Foment ha insistit en “tenir el màxim respecte al Govern i al legislatiu” ha afegit que “hem de dir que s’estan aprovant en algunes ocasions normes que afecten les empreses i l’economia productiva amb tècniques parlamentària poc justificades”. Més concretament el dirigent patronal ha assenyalat que “s’estan aprovant normes que afecten directament a les empreses amb tècniques parlamentàries poc justificables, com presentar una esmena a última hora de modificació del Codi Penal durant la tramitació d’un projecte de llei que no tenia res a veure, i el resultat és passar de la sanció administrativa a la responsabilitat penal en determinats casos laborals”.
Per Sánchez Llibre amb aquesta manera de fer el govern central “està maltractant l’economia productiva i la classe empresarial” i per això ha exigit “prudència i més en un moment d’incertesa econòmica, i que no s’afecti el creixement econòmic”.
El president de Foment ha recordat que “ja vam presentar recurs a l’impost de patrimoni, i amb aquest impost de grans fortunes també ho fem per ser coherents”.
L’advocat Manuel Silva ha entrat en detalls sobre la motivació d’aquest recurs entenent 3 vulneracions importants:
- Vulnera autonomia financera de les Comunitats Autònomes (article 156 Constitució i LOFCA) i se encavalca amb l’impost de Patrimoni
- Vulnera el principi de seguretat jurídica quan aquest impost es merita el 31 de desembre mateix i encara no està aprovat, en aquest moment està al Senat. L’esmena s’ha presentat aquest novembre, no sembla que permeti previsibilitat. I costa veure el motiu d’interès públic.
- I també es vulnera la capacitat econòmica dels contribuents perquè creiem que és un impost confiscatori perquè el patrimoni no genera rendibilitat en si mateix.
El president Sánchez Llibre ha volgut deixar clar que “defensem l’economia productiva, tant catalana com espanyola, i cal dir que aquesta desconfiança que s’està generant és molt rellevant i provoca manca de competitivitat amb relació a la resta d’Europa”. Per tot això, el president de Foment del Treball ha mantingut que “el Govern ha de saber que estem radicalment en contra de la legislació que estan fent”.
Comments are closed.