- Reempresa va iniciar el servei a l’any 2011 i ha assolit més de 2.500 reempreses d’èxit, les quals han generat més de 110 milions d’euros d’inversió induïda i han salvaguardat prop de 6.400 llocs de treball a Catalunya.
El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, i el president de la Cecot i del Centre de Reempresa de Catalunya, Antoni Abad, han signat un acord de col·laboració per fer arribar el servei de Reempresa a les empreses de Foment del Treball.
Amb aquest acord de col·laboració, tant Foment, la confederació que representa des de 1771 empresaris i la indústria catalana, com la patronal Cecot, consideren que el Centre de Reempresa de Catalunya, que permet posar en contacte tant a persones que volen vendre un negoci com les que el volen comprar, és un mecanisme adequat per fomentar el creixement econòmic i el manteniment i creació de llocs de treball i disposa d’instruments per implicar les institucions, per tal de coordinar-les i possibilitar la concentració de dades, informació i coneixement sobre el procés.
Per a Josep Sánchez Llibre, president de Foment, remarca que “en aquests moments d’alerta per la desacceleració econòmica és molt important apostar per les reempreses per garantir no només el manteniment de molts llocs de treball, sinó també per facilitar el seu creixement. L’enfortiment del teixit empresarial català és imprescindible per aconseguir-ho i aquest acord entre Foment i Cecot ho afavoreix”.
Per a Antoni Abad, president de la Cecot i del Centre de Reempresa de Catalunya, “que Foment del Treball s’adhereixi a la xarxa de col·laboradors del servei és una mostra més de la bona relació entre ambdues entitats que compartim un objectiu comú: ajudar a les empreses del nostre país a créixer per seguir generant progrés econòmic i llocs de treball”.
Així doncs, a partir d’aquest mes, les empreses associades a Foment podran adreçar-se als diferents punts d’atenció del Centre de Reempresa on rebran atenció personalitzada. L’objectiu d’aquesta col·laboració és, per una banda, impulsar i estructurar la transmissió empresarial de les empreses de FTN, evitar el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d’ocupació i a la vegada permetre el creixement de negocis ja existents amb l’adquisició de noves empreses.
Són moltes les associacions territorials i sectorials de Foment que han fet una aposta decidia a favor de la transmissió empresarial i que formen part de l’extensa xarxa de col·laboradors de Reempresa. En són una mostra la Federació d’Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM), la Federació d’Organitzacions Empresarials de Girona (FOEG) o la Confederació d’Organitzacions Empresarials de Lleida (COELL)
Les més reputades economies del nostre entorn, han apostat fermament per un treball de col·laboració entre diferents institucions i associacions amb l’objectiu de fomentar la Reempresa vista la seva capacitat de generació de riquesa, innovació i ocupació a costos sensiblement inferiors als de la creació, i a un risc molt inferior.
Afavorir la continuïtat de les empreses
Tan important com la creació d’empreses és afavorir la continuïtat i el creixement de les ja existents. En aquest sentit, el programa Reempresa, promogut per la Cecot, és un model d’emprenedoria i creixement empresarial que consisteix en un mecanisme segons el qual una nova persona emprenedora pren el testimoni en la gestió d’una companyia ja existent.
Reempresa va iniciar el servei a l’any 2011 i ha assolit més de 2.500 reempreses d’èxit, les quals han generat més de 110 milions d’euros d’inversió induïda i han salvaguardat més de 6.400 llocs de treball a Catalunya.
L’acord signat entre les dues entitats significa sumar esforços, informació i recursos per augmentar el rendiment d’un model de creixement empresarial que podria evitar el tancament del màxim nombre possible d’empreses durant el temps d’execució del programa i salvaguardar llocs de treball, tal i com s´ha demostrat en aquests anys de funcionament del projecte.
Comments are closed.