Representants d’empreses i organitzacions empresarials membres de Foment del Treball Nacional dels sectors tèxtil, metal·lúrgic, químic, automoció, financer, audiovisual, equipament mèdic, infraestructures i agroalimentari han participat en una reunió en què, amb la promoció de la Comissió Europea i Foment, han pogut debatre amb García Bercero sobre la implicació d’aquest acord en els diferents sectors. La transatlàntica és la relació econòmica més important a nivell mundial: els Estats Units i la Unió Europea comparteixen la meitat de la producció econòmica global, al voltant d’un terç del comerç de béns i serveis i el 60% de la inversió estrangera directa. A més de la seva forta compenetració econòmica, ambdues parts comparteixen un conjunt de valors, sobre els quals es fonamenten la democràcia, l’estat de dret, el respecte dels drets humans i l’economia de mercat.
Al llarg del debat, Gay de Montellà ha assenyalat que “ara més que mai, una iniciativa decidida per incrementar el comerç i la inversió és fonamental per a la recuperació econòmica a banda i banda de l’Atlàntic, contribuint significativament al creixement ia la generació d’ocupació”. El president de Foment ha avançat les principals conclusions d’un estudi sobre l’impacte en l’economia espanyola de la signatura de l’Acord amb els EUA, elaborat per l’Institut d’Estudis Econòmics, amb la col·laboració de CEOE i la Cambra de Comerç d’Espanya. Aquest estudi es presentarà en la seva versió definitiva el proper mes de gener de 2016 a la CEOE.
L’estudi apunta que el principal efecte de l’TTIP ha de ser facilitar l’accés a nous mercats d’exportació per a les empreses espanyoles, la qual cosa elevaria les seves exportacions, producció i ocupació. Totes les forces econòmiques que el tractat posa en marxa podrien empènyer el PIB espanyol a créixer un 0,74% anualment. Segons aquest estudi, l’efecte acumulat durant els cinc primers anys després de l’aplicació de l’acord suposaria un increment total del PIB de 36.743.000 d’euros i una creació de 334.836 nous llocs de treball, com a fruit exclusiu de l’acord.
A més, Gay de Montellà ha assenyalat que “des de Foment donem suport a les negociacions del TTIP perquè, a part d’impulsar el creixement econòmic a banda i banda de l’Atlàntic, pot conduir a l’establiment de regles i normes a nivell mundial en una sèrie d’àmbits d’especial interès empresarial, com la seguretat dels productes, la protecció industrial i intel·lectual, el medi ambient, aspectes sociolaborals, la inversió o la contractació pública”.
Comments are closed.