-
Cal un acord que defensi els drets dels empresaris i la competència, fomenti l’eficiència del servei i faciliti la creació d’ocupació i no la pèrdua de milers de llocs de treball del sector del transport de passatgers a Barcelona
-
La projecció de Barcelona com una ciutat moderna, emprenedora, tecnològica i digital i la seva activitat innovadora i creativa no pot quedar a l’arbitri d’un conflicte sense tancar
Foment del Treball crida al compromís de les administracions publiques, els sectors empresarials de la mobilitat i el transport de la ciutat de Barcelona i als seus treballadors, a fer possible un acord amb la voluntat de defensar els drets dels empresaris i la competència, però que també fomenti l’eficiència del servei, i faciliti la creació d’ocupació i no la pèrdua de milers de llocs de treball d’aquest sector. Cal defensar el dret dels ciutadans a triar el servei de transport urbà, d’acord amb les seves necessitats. Però sempre amb una oferta de mobilitat segura, moderna i de qualitat, proporcionada al que mereix una ciutat com Barcelona.
Foment sosté que de la mateixa manera que la pràctica totalitat dels sectors d’activitat industrial i serveis, el tradicional sector del taxi ha vist com la imparable revolució digital ha transformat el seu model de negoci i la seva posició de centralitat en el transport privat de passatgers. La irrupció de plataformes digitals que des de fa anys ofereixen el servei de transport de passatgers amb lloguer de vehicles amb conductor (VTC), és només un cas més de l’impacte que la transformació digital de l’economia té en els models de negoci dels sectors més tradicionals. La digitalització ha canviat els nostres hàbits, i ha tingut un efecte disruptiu tant en la producció industrial, en el comerç i la distribució, en la mobilitat i en la vida quotidiana de les persones. No afrontar aquesta qüestió amb seriositat pot situar a la ciutat de Barcelona, i per extensió a Catalunya, al marge del progrés i les transformacions econòmiques i socials. Ens trobem davant d’un problema que les administracions han de considerar des d’una triple perspectiva: la mobilitat, la competència i els drets ciutadans.
Foment del Treball ha defensat sempre el benestar dels ciutadans, i això requereix respectar les normes de lliure competència, fomentar l’activitat empresarial, la producció industrial i incorporar a tots els nivells el progrés que comporta anar-se adaptant a les noves tecnologies. Demanem a les administracions que trobin l’espai que faci possible un acord dels actors empresarials implicats en la mobilitat de la ciutat de Barcelona.
Acord a favor d’una ciutat moderna i una ciutadania compromesa
La nova indústria emergent a Barcelona és percebuda arreu del món com a emprenedora, tecnològica, biomèdica i digital. A banda de la potència en comerç, turisme i organització d’esdeveniments i congressos, s’amplia el ventall de sectors vinculats a la ciutat amb especial èmfasi d’aquells relacionats amb nous models de negoci, la innovació tecnològica i la recerca biomèdica. Respecte a 2011 s’observa un enfortiment de la ciutat com a centre de negocis i innovació, increment que també es destaca entre els barcelonins, per a qui el Mobile Wold Congress és un clar dinamitzador d’aquesta percepció. Una ciutat amb aquesta projecció i una ciutadania compromesa amb el seu progrés a partir de l’activitat econòmica, innovadora i creativa, no pot quedar a l’arbitri de conflictes sense tancar.
A poques setmanes de l’inici del Mobile World Congress, és molt important que des de les administracions públiques, les empreses i els treballadors ens comprometem a fer possible que Barcelona mostri, de nou, la seva capacitat de ser el centre de la tecnologia i la innovació del món. És per això que demanem a les administracions fer front a les seves responsabilitats i no ajornar més una qüestió que es pot enverinar molt a curt termini.
Comments are closed.