- Josep Sánchez Llibre reclama una bona gestió dels fons Next Generation i una lluita intensa pel controlar la inflació
- La patronal catalana manté el seu creixement gràcies a l’augment de socis
La junta directiva de Foment del Treball s’ha reunit per valorar l’actualitat de la patronal catalana i del context econòmic i social. En el context econòmic actual continua prevalent el gran nivell d’incertesa en relació amb l’economia i els principals elements que han afectat la seva evolució, com poden ser, la guerra a Ucraïna, els problemes logístics i de proveïment, els preus de l’energia i la resposta de política econòmica per a fer front al fort increment del cost de vida i dels costos de producció.
En aquest sentit, totes les previsions per a 2023 s’han anat retallant al llarg de l’any, per a acabar en estimacions molt magres respecte al que s’havia estimat inicialment, amb una tendència marcada a la moderació. En aquest sentit, la Comissió Europea preveu un creixement del PIB de 3,3% a la UE i de 3,2% en la zona euro per a aquest nou curs, i de 0,3% en tots dos casos per a 2023. L’economia espanyola i catalana moderaran el seu ritme d’expansió, a diferència d’Alemanya o Itàlia on es preveuen contraccions de l’activitat, però també cal tenir en compte que les nostres economies encara no han aconseguit el nivell de PIB anterior a la crisi del COVID-19. Amb aquest context, el president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha indicat que “l’any que acabem de començar ens ha de permetre recuperar temps perdut; després d’uns anys de forta inestabilitat política, la pandèmia, i ara la guerra d’Ucraïna, han provocat una situació econòmica molt complexa que necessita de governs forts i cohesionats”.
Sánchez Llibre s’ha referit “al fet que durant aquest any tinguem eleccions municipals i autonòmiques a gran part de les comunicats autonòmiques i eleccions generals a finals d’any, no ha de distreure als governs de centrar-se en els importants reptes que té la nostra economia”. Pel líder patronal, “cal gestionar amb més eficiència els Fons Next Generation, que encara no estan tenint l’impacte positiu que esperàvem” i ha afegit que “el control de la inflació ha de ser prioritat per tal de no provocar més diferències socials de les que ja patim”. A més, el president de Foment del Treball ha recordat que els costos energètics continuen perjudicant a molts sectors industrials, que en alguns casos veuen compromesa la seva continuïtat però sense voler fer “una valoració pessimista”.
Foment del Treball segueix creixent
Les dades de la previsió de tancament de l’exercici de 2022 apunten que Foment del Treball segueix creixent. Les dades indiquen que s’ha tancat l’any amb un superàvit de 276.363 euros, degut a la incorporació de nous socis i al manteniment dels diferents programes de la patronal catalana. El pressupost per 2023 està previst en 7,8 milions d’euros.
Comments are closed.