Foment del Treball ha estat avui l’escenari de la dotzena edició del Zoom Marques, una trobada organitzada pel Clúster Audiovisual de Catalunya, amb la col·laboració de Dircom Catalunya i Modacc Clúster, que enguany ha posat el focus en la comunicació de les marques de moda, abordant els seus desafiaments i les tendències emergents en el sector.
La jornada ha estat inaugurada per Ramon Arteman, membre de la Junta Directiva del Clúster Audiovisual de Catalunya, i Mar Alarcón, vicepresidenta de Foment del Treball, qui ha destacat: “Defensem una economia oberta, plural i diversificada, on la indústria cultural i creativa ha de tenir el reconeixement i el suport que mereix”.
La ponència inicial, titulada Dissenyant el demà de la moda, ha anat a càrrec d’Edu Pitarch, director creatiu de HAMLET. Pitarch ha ofert una anàlisi sobre l’evolució del llenguatge audiovisual en el món de la moda, destacant les claus visuals i narratives que configuren les estratègies actuals de les marques per connectar amb els seus públics.
Tot seguit, la taula rodona ha reunit veus destacades del sector per reflexionar sobre la construcció de narratives autèntiques que integrin valors com la sostenibilitat, la inclusió, la proximitat i l’artesania, en un context global i altament digitalitzat.
Han intervingut Montserrat Figueras, consellera delegada de sita murt/; Xavi Berneda, CEO de Munich Sports; Iria Pérez, directora de comunicació corporativa i relacions institucionals de TOUS; i Felipe Cano, brand manager de The Animals Observatory. La sessió ha estat moderada per la periodista especialitzada en moda Maria Almenar.
Els ponents han coincidit a destacar la necessitat que les marques actuïn amb coherència i propòsit. “Les marques haurien de saber, primer de tot, quin és el seu perquè, el seu propòsit”, ha afirmat Montserrat Figueras. En la mateixa línia, Xavi Berneda ha destacat que “el primer repte d’una marca és saber què és, quina és la seva veritat”.
Per la seva banda, Felipe Cano ha advertit sobre el risc d’adoptar discursos efímers: “Les marques a Catalunya comuniquem bé, però no ens hauríem de deixar arrossegar per tendències o debats conjunturals”. Finalment, Iria Pérez ha fet una crida a l’autenticitat com a condició prèvia per comunicar valors: “Abans de demanar-li a una marca que es posicioni sobre diversitat o sostenibilitat, cal dir-li que el que ha de fer és ser-ho. Ser una marca diversa i sostenible”.
La sessió ha conclòs amb una destacada participació d’assistents del món empresarial, comunicatiu i creatiu, consolidant el Zoom Marques com una cita de referència per a l’anàlisi de les tendències en comunicació corporativa i de marca.
Comments are closed.