Foment del Treball ha organitzat una jornada sobre “La relació jurídica del personal de les plataformes digitals i la seva relació amb la resta de sectors empresarials”, en el marc del cicle de sessions de Debats Laborals patrocinades per Randstad. El secretari general de la patronal, David Tornos, ha donat la benvinguda a la jornada destacant que “és fonamental analitzar les solucions idònies que afavoreixin el desenvolupament de l’economia de plataformes i, per tant, el creixement econòmic i de l’ocupació”, donat que “tots dos elements s’han de basar en els models clàssics i en la seva tradicional regulació, alhora que en una interpretació encertada de la realitat”, ha afegit.
Per la seva part, la presidenta de la Comissió de Laboral i Recursos Humans, Ma. Ángeles Tejada, també ha presentat la jornada, juntament amb el secretari general i el president de la Comissió de Diàleg Social i Ocupació de la CEOE, Agustín González Hermosilla, i ha volgut remarcar que el major repte és crear un marc normatiu flexible que s’ajusti a l’economia col·laborativa: “L’exigència principal és conjugar amb encert l’impuls del dinamisme econòmic de les plataformes digitals i la nova economia evitant situacions de competència deslleial i, per tant, tenint molt present als diversos sectors empresarials”.
Fotos: Job Vermeulen
González Hermosilla també ha coincidit en què “cal resoldre de manera immediata la revisió de la legislació vigent per adaptar-la als nous models econòmics per tal d’evitar la incertesa i la inseguretat jurídica, un dels principals enemics de la inversió empresarial i el desenvolupament de l’economia”.
En la cloenda a càrrec del secretari general del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Josep Ginesta, ha fet referència a les mancances de l’Estatut del treball: “li fa falta un pas més enllà per adaptar-se als intercanvis reals que hi ha en el segle XXI, els models basats en la productivitat i la flexibilitat com a elements de transacció”. Alhora, ha defensat la gran oportunitat d’actuació que es presenta amb el desenvolupament de l’article 13 del codi dels treballadors per arribar a grans consensos en un marc de concertació, per després presentar la solució al regulador”.
Finalment ha expressat la necessitat d’afrontar el debat sense búscar qui són els bons i qui són els dolents, afegint que “s’han d’encarar els canvis del model laboral preservant sempre l’Estat del benestar. El món canvia però el progrés econòmic ha de garantitzar el model de societat que hem definit. Això és el que està en joc”, ha sentenciat.
També han participat en l’acte el soci de Cuatrecasas i catedràtic de Dret del Treball a Esade Law School, Salvador Rey, i el soci de Cuatrecasas, Rubén Agote. Pel que fa a la mesa empresarial, moderada pel director de Relacions Laborals i Afers Socials de Foment, Javier Ibars, s’ha comptat amb el director general de l’Associació Espanyola d’Economia Digital, José Luis Zimmermann; el Head de políticas públicas a Glovo, Miguel Ferrer; el director de Relacions Institucionals de Randstad, Luis Pérez; el secretari general de la Confederació Empresarial d’Hosteleria d’Espanya, Emilio Gallego; i el president de Fecav, José María Chavarría.
Fotos: Job Vermeulen
Debats Laborals
Creat el 2005 amb l’objectiu de convertir-se en un espai d’anàlisi de la realitat laboral que més afecta les empreses, a dia d’avui el cicle de Debats Laborals s’ha posicionat en el centre del debat jurídic-laboral de Catalunya on experts en la matèria, professionals i empreses comparteixen la seva visió i coneixement. Els Debats Laborals promouen l’anàlisi i el debat sobre la realitat laboral que més afecta a l’empresa i afavoreix l’intercanvi de bones pràctiques.
Aquest espai compte amb el recolzament de Randstad, el portal de feina de referència pels candidats i el partner de RRHH per a les empreses que necessiten talent.
Comments are closed.