- La Junta Directiva del 13 de gener analitzarà l’avantprojecte de llei de mesures fiscals, financeres, administratives i del sector públic per al 2020.
- Foment mostra la seva preocupació pels increments que perjudiquen una fiscalitat competitiva davant la resta comunitats autònomes.
- Enviarà les seves propostes a tots grups parlamentaris, des de Junts per Catalunya, ERC, Ciutadans, Comuns i PP, per tal de modificar el text de l’avantprojecte.
- La fiscalitat dels catalans és entre un 10 i 20% superior a la de la resta de ciutadans de l’Estat.
Foment del Treball portarà a la primera Junta Directiva de l’any 2020 i a l’Assemblea General de la institució, que es celebraran el proper 13 de gener, l’avantprojecte de llei de mesures fiscals, financeres, administratives i del sector públic que ha presentat el Govern de la Generalitat al Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya (CTESC). Els vocals de la Junta Directiva analitzaran el text de l’avantprojecte que ja ha generat una gran preocupació quant a les modificacions fiscals que afecten les rendes de treball, el patrimoni i les successions, així com a molts sectors productius de l’economia catalana, com el turístic.
Foment, que ha defensat en reiterades ocasions una política fiscal més competitiva per facilitar les inversions a Catalunya, l’atracció de talent, i fomentar l’emprenedoria i el suport a l’economia productiva, vol evitar que una vegada més es perjudiqui -amb aquesta nova llei- la fiscalitat catalana respecte les altres comunitats autònomes, donat que la pressió fiscal dels catalans respecte a la dels altres ciutadans de l’Estat es situa entre un 10 i un 20% superior. Foment considera “que el punt de partida és ara ja abusiu, confiscatori i poc intel·ligent. No podem assumir agreujar encara més una política fiscal que perjudica a empreses, famílies i ciutadans”.
És per aquest motiu que Foment, a partir de l’anàlisi que facin els seus òrgans de govern, presentarà a tots els grups parlamentaris, -ERC, Junts per Catalunya, Comuns, PP i Ciutadans-, tots els plantejaments per esmenar les propostes que gravin encara més els tributs als ciutadans i empresaris de Catalunya.
A més, Foment continua insistint en la necessitat de reduir l’economia submergida en deu punts en relació al PIB. En total, els ingressos ascendirien a 100.585 milions d’euros en el conjunt dels quatre anys, si es realitzessin de forma gradual. A partir del quart any s’aconseguirien uns ingressos recurrents de 40.234 milions anuals.
Comments are closed.