- La Festa de la Primavera del Fòrum RRHH celebrada el 27 de maig, en la qual s’ha reconegut a diverses empreses amb l’entrega de Premis, ha comptat amb una taula rodona d’experts per parlar sobre l’impacte de la Intel·ligència Artificial en la gestió de persones.
- El Fòrum RRHH compte amb el patrocini de Randstad (@Randstad_es).
- L’evolució de les sessions i els temes de debat del Fòrum RRHH poden seguir-se a través del compte @Foro_RRHH.
El gran meeting anual del Fòrum RRHH de Foment del Treball, enguany sobre l’impacte de la Intel·ligència Artificial en la gestió de les persones amb el lema #Méshumansquemai, s’ha inaugurat amb la reproducció de l’emotiva escena de la pel·lícula, Odisea en el espacio, on l’icònic robot Hal 9000 és desconnectat. La presidenta del Foro, Sílvia Forés, ha evocat aquest moment com exemple de la visió romàntica de robots que tenen sentiments, que tantes vegades s’ha mostrat en el cinema. Els experts asseguren que aquesta realitat està molt lluny de ser possible, però Forés ressalta la necessitat de “comprendre l’evolució del rol dels gestors de persones en l’entorn actual clarament marcat per la tecnologia”.
En la mateixa línia, la vicepresidenta de Foment, Virginia Guinda, ha destacat, en el seu discurs de benvinguda, la importància de seguir oferint espais de reflexió i debat a través del Fòrum RRHH per afrontar els grans reptes de les empreses en la gestió dels seus equips humans com són: la igualtat, la transformació digital, i l’atracció i la creació de talent. “En plena revolució digital i amb grans reptes mediambientals i socials per afrontar, les habilitats de l’ésser humà són més necessàries que mai i combinades amb la tecnologia poden ser la clau per trobar moltes solucions”, ha assenyalat Guinda.
Premis 2018-2019
Durante el transcurs de l’acte també s’han entregat els guardons anuals del Fòrum RRHH, els quals reconeixen la sessió millor valorada pels assistents, la considerada amb millor ponència, i la destacada com a tema amb major aplicabilitat a l’empresa. Els guardons han estat atorgats per la directora general de Public Affairs de Randstad, Mª Ángeles Tejada, qui en el seu discurs també ha destacat els beneficis de la digitalització i la robòtica per a la realització professional de les persones i l’eficiència en les empreses. “S’ha demostrat que la intel·ligència de les màquines és superior a la dels humans en tasques operatives, però això suposa una gran oportunitat per potenciar les habilitats que no estan a l’abast de la tecnologia i que aporten més valor afegit a l’empresa i al treballador.
Les empreses i professionals guardonats aquest any gràcies a les seves bones pràctiques en recursos humans han estat:
La jornada millor valorada de totes pels assistents ha estat la sessió d’Essentials sobre La gestió per valors o el valor de la gestió empresarial, impartida per:
- Eugenio Villamizar, Bacardi
- Alberto Trallero, CaixaBank BI
- Miquel Angel Ferrer, Founder Tiwit
- Davínia Ventura, Gebro
Els ponents de la jornada, Más allá de la RSC, pels millors continguts i exposició:
- Mari Cruz Andreu, Fundación ADAMA
- Silvio Elías, VERITAS
Els ponents de la jornada, Storytelling i Storifed Selling: Atraure amb històries, per ser la de major aplicabilitat:
- Victor Gay Zaragoza, escriptor
- Christian Escribà, mestre pastisser
Visió dels experts i dinàmiques pràctiques pels assistents
A continuació del lliurament dels premis, s’ha abordat el tema des d’òptiques diferents a través d’una taula moderada per Isabel Salas, membre del Fòrum, que comptava amb tres ponents de perfils molt diversos: l’expert en digitalització, Carlos Cuffi, director de 5GBarcelona a la Mobile World Capital Barcelona i responsable de l’Observatori Nacional 5G; l’humanista, Albert Cortina, i autor del llibre Humans o posthumanos?; i el professional en IA i el seu impacte en el FoW i les àrees de RH, David Campos, soci director de DC Consulting #LiderandoDesafios.
Abans de finalitzar la vetllada amb un còctel networking pels carrers modernistes del Caixa Fòrum Barcelona, els assistents han participat en una dinàmica de gamificació per posar a provar les seves habilitats humanes. A més, al llarg de tot l’esdeveniment, podien interactuar amb la robot Ada, capaç d’explicar-los històries i respondre preguntes o formular-ne, tot gràcies a l’acompanyant humà que entre bambolines preparava el seu discurs. Peruqè encara hi ha pocs robots amb tanta autonomia com la famosa Sophia, el més avançat del món.
Comments are closed.