En un entorn extremadament canviant on les qualitats humanes tornen a marcar la diferència, l’art és una de les principals palanques per transformar. Per això, aquest any la Festa de la Primavera del Foro RRHH de Foment del Treball celebrada en la Antiga Fàbrica Damm amb l’objectiu de fer entrega dels premis a les millors sessions de l’any i aprofundir en noves tendències en la gestió d’equips humans, ha abordat la temàtica de “la humanització de les empreses a través de l’art”, de la mà de Cristina Salvador, Fundadora de CultHunting, companyia dedicada a proporcionar noves solucions estratègiques basades en la força transformadora de l’Art i la Cultura, per resoldre determinats reptes de les organitzacions. El Foro RRHH compte amb el patrocini de Randstad (@Randstad_es).
Per entendre el mètode de CultHunting, Cristina Salvador posa en context als assistents: “Estem davant una gran revolució i el gran interrogant és com conviuran tecnologia i humanitat. La tecnologia canvia molt ràpid, les persones no. Les màquines són cada dia més humanes, però a nosaltres la tecnologia ens ha fet més savis?” Cristina Salvador no dubte que sí, donat que “transformar-se digitalment és cultura, humanisme”, el repte és com alimentar el valor del ésser humà en les organitzacions.
L’entorn actual suposa un repte per les organitzacions. Estem en un context d’innovació contínua en tots els àmbits que presenta nous actors i replanteja valors que abans semblaven immutables. En aquest context, el veritable repte de les companyies és anticipar-se a la velocitat d’aquests canvis. S’ha d’anar un pas més enllà per aconseguir l’èxit!
És necessari transformar-se per continuar generant riquesa, mantenir la reputació i la credibilitat i seguir fidelitzant tant a clients com als nostres treballadors, i la clau per aconseguir-ho és arribar a noves fonts d’inspiració i ser capaços de mobilitzar les persones amb missatges perdurables i únics. Aquí és on Art i Cultura juguen un paper clau, ja que inspiren, vinculen i mobilitzen les persones.
L’art és la clau. La música contribueix al desenvolupament neuronal i és curativa; ballar permet aflorar la creativitat i la presa de decisions; cantar allibera l’estrès, crea sintonia i augmenta el benestar; el teatre fomenta la improvisació, el risc, la expressió, llegir genera empatia, capacitat de comprensió i imaginació: i pintar genera capacitat expressiva, observació, abstracció. Amb l’objectiu de demostrar les virtuts d’aquestes diferents expressions artístiques, els assistents van rotar per sis tallers impartits per aquests sis artistes: Maria Calvet, José Luis Adserias, Marta de los Pajaros, Ferran Audí, Marta Berrocal i Inés Bebea.
Abans de descobrir com la cultura pot influir i millorar el nostre pla de negoci, Beatriz Vila, Presidenta del Foro RRHH, i Joan Pujol, Secretari General de Foment del Treball, varen donar la benvinguda a l’acte i varen expressar la seva satisfacció respecte a l’últim any d’activitat del Foro, en el qual s’ha portat a terme una renovació de la seva programació d’actes.
Entre la nova oferta, cal destacar la creació dels CEOTalks, un cicle de trobades entre prestigiosos directius de recursos humans de grans companyies i un CEO amb una inspiradora trajectòria professional relacionada, en molts aspectes, amb la implantació de noves pràctiques dedicades a millorar la gestió de persones dintre de les organitzacions. Aquestes reunions es celebren en el Hotel Casa Fuster, en un format reduït d’esmorzar col·loqui, donat el seu caràcter exclusiu.
Premis 2016-2017
En el marc de la Festa de la Primavera també es va fer entrega dels guardons anuals del Foro RRHH, els quals premien la sessió amb millor ponència, la que presentava uns continguts amb major aplicabilitat, i l’empresa que més ha participat en les diferents activitats realitzades. Els premis van ser atorgats per Mª Ángeles Tejada, Directora General de Public Affairs de Randstad, patrocinador oficial del Foro.
Els guardonats d’aquest any han estat:
Els ponents de la jornada: Universitats Corporatives: ¿Estudies o treballes?, per la ponència amb més puntuació:
- Lorena Rienzi, Directora d’Overlap a Barcelona.
- María Álvarez, Talent Manager a Volkswagen Group España Distribución.
- Mercè Martín, Formadora i Coach a Danone.
- Rory Simpson, Chief Executive Learning Officer de Telefónica.
Les ponents de la jornada: El repte de gestionar talent divers, per ser la de major aplicabilitat:
- Marta Garcia Valenzuela, de Talengo.
- Laurie Cheoux, Líder del Comitè de Diversitat i Inclusió a Bimbo Iberia.
- Cristina Diez, Responsable de la Transformació Cultural a Bimbo Iberia.
La empresa amb més participació en les activitats del Foro RRHH:
- Seat
Fòrum de prestigi entre els professionals del sector
El Foro RRHH de Foment del Treball és una plataforma i punt de trobada i debat entre directius i professionals de recursos humans. Creat el 2001 per un grup de prestigiosos directors de recursos humans, permet un entorn per a l’intercanvi d’idees i experiències al voltant de la gestió de persones en les organitzacions. A dia d’avui, és ja una de les principals plataformes de debat del país sobre qüestions relacionades amb la gestió dels equips humans, alhora que és un aparador de les millors pràctiques en relació a aquest aspecte.
Les activitats del Foro RRHH són possibles gràcies al suport de Randstad, el patrocinador oficial.
L’alimentació d’una xarxa social de contactes professionals és un dels eixos clau de l’activitat del Foro. L’evolució de les seves sessions i els temes de debat es segueixen a través del compte @Foro_RRHH i del hashtag #fororrhh.
Comments are closed.