- Un diàleg entre José Enrique Ruiz-Domènec i Manuel Arias Maldonado a la seu de la Reial Acadèmia de Bones Lletres, a Barcelona, ha emmarcat la presentació d’aquest número del 2n aniversari, acte que ha comptat amb la participació del director de la publicació, Valentí Puig; del president del Foment, Joaquim Gay de Montellà; el president de la Reial Acadèmia de Bones Lletres, Pere Molas; i el Conseller de Cultura de la Generalitat, Santi Vila
F. La revista de Foment celebra el seu segon aniversari amb una reflexió sobre el llegat de la Il·lustració en les democràcies occidentals. El número 2.149, amb què la històrica publicació del Foment celebra els dos anys d’aquesta nova etapa, inclou un ampli dossier que, sota el títol ‘Què en queda, de la Il·lustració?’ compta amb les aportacions de José Enrique Ruiz-Domènec, Manuel Arias Maldonado, Pau Luque i Josep Colomer. De fet, un diàleg entre José Enrique Ruiz-Domènec i Manuel Arias Maldonado a la seu de la Reial Acadèmia de Bones Lletres, a Barcelona, ha emmarcat la presentació d’aquest número del 2n aniversari, acte que ha comptat amb la participació del director de la publicació, Valentí Puig; del president del Foment, Joaquim Gay de Montellà; el president de la Reial Acadèmia de Bones Lletres, Pere Molas; i el Conseller de Cultura de la Generalitat, Santi Vila.
En aquest número 2.149, La Revista del Foment ofereix també un quadern dedicat a llegir Proust, amb aportacions d’Amadeu Cuito en conversa amb Valentí Puig; de Lluís Maria Todó o de Valèria Gaillard. Alhora, la publicació ofereix també les sessions habituals com són la Carta des de… –en aquest cas des de Silicon Valley, a càrrec de Marta Emerson-; o els Temes de demà, que en aquest número aborden qüestions com l’enllaç fixe ferroviari de Tarifa (Joaquim Gay de Montelà), la raó estratègica de Canàries (María Castillo), la relació entre el canvi tecnològic i l’educació superior (Benito Arruñada) o política i diàleg macroeconòmic (Markus J. Beyrer).
També, dins la secció d’Arts&Co., la Revista del Foment ofereix reflexions al voltant de la literatura, el cinema o les arts gràfiques, amb l’entrevista de Sergi Doria a Rosa Regàs; el record dels 400 anys de la mort de Shakespeare, amb els escrits de Jordi Coca i del el traductor dels sonets de l’autor anglès Txema Martínez. També, a dins d’aquest apartat de la revista, hi ha espai per al cinema d’Albert Serra (Enric Boluda); per al Buenos Aires de Borges (Carmen de Carlos); per al Dublín de Joyce (Anna Ballbona); per al dibuix (Francesc Mestre).
Nova etapa d’una publicació històrica
La històrica publicació periòdica de Foment del Treball –que té l’origen a l’any 1849- va obri el setembre de 2014 una nova etapa que, sota la capçalera F. La revista de Foment, es va voler lligar a la tradició europea de revistes de pensament i oferir anàlisi i reflexió des de la perspectiva dels acadèmics, els filòsofs, els escriptors, els periodistes, els poetes o els artistes. Foment va oferir el seu impuls com a institució editora per obrir els focus d’anàlisi de la seva publicació a totes aquelles qüestions d’interès humà, des de l’economia i l’empresa –evidentment- fins a la política, la història i les belles arts. El director de la revista del Foment és des d’aleshores en aquesta nova etapa l’escriptor i periodista Valentí Puig.
El número 2.141 va ser el primer de la nova etapa perquè va donar continuïtat històrica a una publicació que comença l’any 1849 (aleshores un diari anomenat El bien público) i que neix des de la iniciativa empresarial. Foment del Treball vol, amb aquesta publicació, contribuir a la tradició europea de revistes de pensament amb un projecte editorial obert i plural, viver d’idees, que tracta de satisfer les ganes de saber i entendre en un moment clau de transformació social, política i econòmica.
La nova F. La revista del Foment s’edita en versió catalana i en versió castellana i la rebran els associats de Foment del Treball i representants empresarials, sindicals, culturals i institucionals que tenen relació amb Foment. La publicació, alhora, restarà de moment oberta i de consulta gratuïta a través d’aplicacions per a dispositius mòbils de sistemes operatius IOS i Android.
Foment del Treball, promoció del coneixement
Foment del Treball Nacional és la confederació que representa des de 1771 els empresaris i la potent indústria catalana. Com a institució estretament arrelada a la societat civil de Catalunya i d’Espanya, Foment es compromet amb el progrés econòmic i humà també a través de la promoció del coneixement i de la seva difusió com a garantia de progrés. Foment treballa també per vindicar el valor social de l’empresari a través de l’aportació que la seva tasca fa al conjunt de la societat.
Comments are closed.