octubre, 2022
INSCRÍBETE A LA ACTIVIDAD
Reservas cerradas
¿No puedes asistir al evento?Cambiar mi reserva
Horario
(Jueves) 9:30 - 10:30
Lugar
Foment del Treball
Via Laietana, 32-34, Principal, Barcelona
Detalles del evento
Et convidem a la conferència L’emergència digital en l’àmbit metropolità a càrrec de la Sra. Cristina Colom, experta en humanisme tecnològic. L’acte serà presentat pel Sr. Ángel Simón, President del Consell de patrocinadors de la
Detalles del evento
Et convidem a la conferència L’emergència digital en l’àmbit metropolità a càrrec de la Sra. Cristina Colom, experta en humanisme tecnològic.
L’acte serà presentat pel Sr. Ángel Simón, President del Consell de patrocinadors de la Societat Barcelonesa d’Estudis Econòmics i Socials de Foment del Treball i tindrà lloc el proper 27 d’octubre a les 09:30 hores en la seu de Foment del Treball i s’emetrà en directe per via streaming a través del web del RethinkBCN
La periodista Glòria Marín conduirá la conferència.
Per assistir-hi personalment, és necessària la inscripció.
——————-
L’emergència digital en l’àmbit metropolità
Per CRISTINA COLOM
Experta en humanisme tecnològic
A dia d’avui estem presenciant una autèntica emergència digital. En l’actual era digital existeixen nombrosos desafiaments que neixen amb l’auge de tecnologies disruptives i innovadores com la Intel·ligència Artificial, el Blockchain o el Big data.
Es tracta d’una situació generada per una transformació digital asimètrica i accelerada que requereix de mesures urgents per garantir l’equitat i la protecció dels drets humans en tots els entorns, tant els presencials com els digitals, així com garantir la sostenibilitat del planeta.
Parlem d’una realitat que exigeix que la comunitat internacional, governs, empreses i societat civil prenguin consciència sobre aquesta crisi i passem a l’acció abans que les conseqüències siguin irreversibles.
Aquesta emergència digital es manifesta via una sèrie de reptes imminents que fan que la societat cada cop tingui major escletxes, majors diferències, diferents velocitats i per tant es palpin encara més les desigualtats. Estem parlant de riscos d’exclusió de col·lectius vulnerables o bé per falta de connectivitat, les bretxes digitals, una realitat evidenciada durant el primer període del confinament; el creixent ús de dades i la necessitat de garantir el dret a la privacitat als ciutadans en un entorn urbà; noves professions en plataformes digitals, en alguns casos precàries i sense l’adequada cobertura, o bé la falta de regulació entorn l’adopció de tecnologies emergents com la Intel·ligència Artificial, tot i els avenços positius que està fent la Comissió Europea en aquest darrer àmbit.
Fins a reptes amb grans interrogants de cara al futur com l’ocupació de les dones en les TIC, un sector altament masculinitzat, o bé els reptes mediambientals de la tecnologia per aconseguir una transició digital sostenible.
Tots ells amb impactes socials negatius que no s’havien anticipat o, almenys, no suficient davant d’aquesta accelerada i asimètrica transformació digital i que la pandèmia ha exacerbat…
Comments are closed.