La Confederació Empresarial de la Província de Tarragona (CEPTA) va iniciar el passat mes de setembre el seu primer postgrau, en col·laboració amb EADA Business School Barcelona. Aquesta formació, 100% subvencionada pels Fons Next Generation de la Unió Europea -a través del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo i amb la gestió de l’Escola d’Organització Industrial (EOI)-, oferia per primera vegada un aprenentatge híbrid en transformació digital.
A l’equador d’aquestes 150 hores, presencial i en línia, són nombrosos els i les alumnes que ja es mostren satisfets amb la decisió d’inscriure’s al curs. Adreçades a equips directius i responsables d’àrea de PIMEs, les sessions lectives a les oficines de la Rambla Nova de Tarragona van arrencar amb èxit. Empreses del territori continuen formant-se per adquirir nous coneixements digitals que aplicar a les seves respectives organitzacions.
Des de diferents càrrecs i departaments -responsable d’informàtica, adjunt a direcció i departament de qualitat, gerència…- l’empresariat treballa aquelles habilitats necessàries per impulsar la transformació digital adequada amb l’actualitat i les noves tendències laborals.
Es tracta de la primera formació d’aquestes característiques que impulsa la CEPTA, tot i que el postgrau ja ha comptat i compta amb diverses edicions arreu de Catalunya, totes elles combinant classes pressencials i síncrones, a més de tutories individualitzades i amb un Test MOOC “Generació Digital” com a objectiu final. Impulsar la transformació digital de les empreses de la demarcació permet que aquestes millorin la seva productivitat i incrementin les seves possibilitats de creixement i internacionalització.
D’aquesta manera, l’aplicació dels coneixements adquirits acabarà tenint un impacte -directe i indirecte- en les economies local o regional i interna de la mateixa organització, ja que al seu torn podrà enfrontar de manera més eficient i ràpida els reptes que proposen empreses de la competència, que suposen les necessitats de la clientela; i per evitar que la bretxa digital continuï creixent, i especialment, amb una ferma vocació de gènere.
El programa del postgrau es basa, a més, en la metodologia “learning by doing”, una aposta clau que evidencia el pas endavant que fa la CEPTA acompanyada d’EADA Business School. En aquest sentit, les sessions de formació s’han orientat des d’un primer moment a implementar el pla de transformació digital en cadascuna de les empreses i, com a tal, no només es referencien casos d’èxit en diversos sectors, també es recomanen materials complementaris i classes magistrals perquè el personal directiu inscrit pugui començar a visualitzar una aplicació directa en el seu dia a dia.
Els docents Ramón Costa, Òscar Beà, David Soler i Toni Torredemer són els professionals imparteixen les diferents sessions en aquesta primera edició. Aquelles persones que superin el postgrau rebran un diploma d’EADA, Escola de Negocis Internacional, amb acreditació de qualitat EQUIS i amb presència al rànquing més reconegut per Escoles de Negoci, com és el del Financial Times (nº 25 del món).
‘Generació Digital PIMES’ és una iniciativa gratuïta de formació i mentoratge que compta amb diverses rèpliques arreu del territori, a més de l’edició que avança positivament a Tarragona, en col·laboració amb la CEPTA. Durant sis mesos, els i les participants poden treballar com abordar la transformació digital de les seves empreses i elaborar el seu propi pla de Transformació Digital. En el procés, a més, es poden generar sinergies interessants i productives entre diferents sectors -o diferents companyies d’un mateix sector- per fer xarxa a la província i incentivar la digitalització d’altres organitzacions petites i mitjanes que siguin equivalents.
Comments are closed.