Academy for Women Entrepreneurs (AWE) és un programa de Foment del Treball, el Departament d’Estat d’Estats Units i el Consolat Americà en el qual han pogut participar 30 dones emprenedores. L’AWE consta de 4 eixos: formació en línia per part de l’Escola de negocis Thunderbird de la Universitat d’Arizona, Masterclasses presencials, sessions inspiradores i l’oportunitat de formar part de la xarxa global AWE amb connexions a tot el món.
Amb l’objectiu de conèixer més en detall els diferents projectes empresarials del programa, des de la revista “F de Foment i Fepime” us aproparem de primera mà els perfils de les empresàries que han format part de la primera edició de la Academy for Women Entrepreneurs a través d’entrevistes amb les diferents professionals.
Avui parlem amb María Grau Magaña, Professora de la Universitat de Barcelona i CEO de Age&TheCity.
Quin projecte vas presentar per poder formar part del programa AWE?
Age&TheCity és un producte derivat de set anys de recerca finançada de manera competitiva en prevenció de malalties cròniques posant en valor l’apoderament individual i comunitari de la població. Oferim una història clínica intel·ligent que permet, d’una banda, registrar variables tant a professionals de la salut com als pacients i d’altra banda, donar recomanacions personalitzades de dieta i activitat física tenint en compte no només les variables pròpies de la malaltia, sinó també les preferències dels pacients, i variables mediambientals com ara la contaminació o la temperatura.
Dels quatre eixos del programa, quin és el que més t’ha ajudat a tirar endavant el teu projecte?
AWE és un programa molt complet, crec que no es pot prescindir de cap dels eixos, però si he de triar un, crec que és tenir l’oportunitat de pertànyer a la xarxa local i global AWE. Crec que hi ha moltes sinèrgies entre les integrants del programa que fa que ens potenciem les unes a les altres.
Com t’ha ajudat Foment a fer créixer la teva idea/projecte?
Crec que Foment ha fet una gran aposta per l’emprenedoria de les dones, són programes com aquest els que fan veure el compromís de les institucions vers la igualtat de gènere. Pel meu projecte ha suposat un revulsiu ja que, com he comentat abans, m’ha donat l’oportunitat de fer molts contactes amb dones emprenedores, i d’altra banda, he tingut oportunitat d’escoltar i intercanviar idees amb ponents d’altíssim nivell.
Quins són els reptes de futur més immediats per al teu projecte?
El següent punt és consolidar-nos com a start-up. El meu projecte va entrar a AWE com una idea, i juntament amb el meu equip, l’hem estat perfeccionant en els últims mesos.
Quin missatge donaries a les dones emprenedores que tenen una idea però tenen dubtes de posar-la en marxa?
Que continuïn endavant amb ella. En la vida no s’ha de tenir por al fracàs, de fet s’ha de conviure amb la possibilitat de l’error diàriament perquè és precisament això el que motiva a buscar solucions.
Comments are closed.